Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă a revenit la putere nominală

centrala nucleara cernavoda sursa CNE

Nuclearelectrica, compania care operează Centrala Nucleară din Cernavodă, a anunţat luni că reactorul 1 a revenit la putere nominală în noaptea de duminică spre luni.

“Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a revenit la putere nominală în noaptea de 19 spre 20 septembrie 2021”, a informat compania, într-un comunicat citat de news.ro.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a funcţionat la putere redusă, începând cu ora 01:00, din data de 18 septembrie 2021, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un echipament din partea clasică, lucrările putându-se realiza doar cu unitatea la putere redusă.

“Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor au fost realizate în deplină siguranţă conform procedurilor aplicabile”, mai precizează compania.

Nuclearelectrica a realizat în prima parte a anului un profit net de 385,4 milioane de lei, în creştere cu 12,3% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu aproape 17%, la 1,38 miliarde lei.

Producţia de energie realizată a fost de 4.890 GWh, în scădere cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (5.499 GWh).

sursa foto: CNE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.