Renault ar putea lista separat la bursă divizia de vehicule electrice, potrivit directorului general

Renault Union Motors Sursa foto: Renault

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a declarat marţi că planurile producătorului auto francez de a crea o divizie separată pentru activele sale electrice (EV) ar putea duce în cele din urmă la o listare separată a acesteia la bursă, transmite Reuters, potrivit News.ro.

„Acest lucru ar putea însemna o listă separată. Aceasta este o decizie condiţionată, asta este exact ceea ce analizăm”, a declarat De Meo într-o conferinţă de presă.

Planul de separare a producţiei de automobile cu motoare cu ardere internă ar putea interesa Nissan sau investitorii pe termen lung, a adăugat el.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

De Meo vrea să continue cu planurile de a crea divizii separate pentru vehiculele electrice (EV) şi pentru cele cu motoare cu combustie internă, în pofida incertitudinii posibil costisitoare cu privire la interesele grupului în Rusia, au declarat trei surse pentru Reuters, săptămâna trecută.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Încercând să ajungă din urmă rivali precum Tesla şi Volkswagen, producătorul de automobile francez şi-a prezentat pentru prima dată schimbarea strategiei în februarie, cu câteva zile înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, spunând că planul său de redresare progresează înainte de termenul stabilit.

De Meo a declarat marţi că Renault este „foarte încrezător” că îşi va îndeplini planul de redresare, deoarece a fost finanţat în pofida impactului suspendării activelor ruseşti.

Războiul din Ucraina a determinat puterile occidentale să impună sancţiuni ample împotriva Rusiei, lăsând Renault, proprietarul majoritar al celui mai mare producător de automobile din Rusia, Avtovaz, să se confrunte cu ceea ce de Meo a numit ”o situaţie foarte complexă”.

După ce a anunţat suspendarea activităţilor din Rusia, Renault îşi revizuieşte opţiunile pentru uzina din Moscova şi acţionariatul său la Avtovaz.

„Suntem bine înarmaţi pentru a încerca să găsim o soluţie pe termen lung care să ne protejeze bunurile şi angajaţii şi, de fapt, să nu insultăm complet viitorul pentru că viaţa continuă şi sperăm că situaţia de pe teren va reveni la normal”, a spus De Meo marţi.