Renault ar putea lista separat la bursă divizia de vehicule electrice, potrivit directorului general

Renault Union Motors Sursa foto: Renault

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a declarat marţi că planurile producătorului auto francez de a crea o divizie separată pentru activele sale electrice (EV) ar putea duce în cele din urmă la o listare separată a acesteia la bursă, transmite Reuters, potrivit News.ro.

„Acest lucru ar putea însemna o listă separată. Aceasta este o decizie condiţionată, asta este exact ceea ce analizăm”, a declarat De Meo într-o conferinţă de presă.

Planul de separare a producţiei de automobile cu motoare cu ardere internă ar putea interesa Nissan sau investitorii pe termen lung, a adăugat el.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

De Meo vrea să continue cu planurile de a crea divizii separate pentru vehiculele electrice (EV) şi pentru cele cu motoare cu combustie internă, în pofida incertitudinii posibil costisitoare cu privire la interesele grupului în Rusia, au declarat trei surse pentru Reuters, săptămâna trecută.

Încercând să ajungă din urmă rivali precum Tesla şi Volkswagen, producătorul de automobile francez şi-a prezentat pentru prima dată schimbarea strategiei în februarie, cu câteva zile înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, spunând că planul său de redresare progresează înainte de termenul stabilit.

De Meo a declarat marţi că Renault este „foarte încrezător” că îşi va îndeplini planul de redresare, deoarece a fost finanţat în pofida impactului suspendării activelor ruseşti.

Războiul din Ucraina a determinat puterile occidentale să impună sancţiuni ample împotriva Rusiei, lăsând Renault, proprietarul majoritar al celui mai mare producător de automobile din Rusia, Avtovaz, să se confrunte cu ceea ce de Meo a numit ”o situaţie foarte complexă”.

După ce a anunţat suspendarea activităţilor din Rusia, Renault îşi revizuieşte opţiunile pentru uzina din Moscova şi acţionariatul său la Avtovaz.

„Suntem bine înarmaţi pentru a încerca să găsim o soluţie pe termen lung care să ne protejeze bunurile şi angajaţii şi, de fapt, să nu insultăm complet viitorul pentru că viaţa continuă şi sperăm că situaţia de pe teren va reveni la normal”, a spus De Meo marţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: