Renault va lansa o afacere de reciclare vehiculelor și componentelor uzate, care speră să-i aducă un miliard de euro până în 2030

vignette-salon-bruxelles foto renault

Renault a anunțat, recent, că afacerea sa de reciclare, care nu a fost lansată încă, ar putea genera un venit suplimentar de un miliard de euro până la sfârșitul deceniului.

„Aceste activități vor genera o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro începând cu 2025”, a declarat șeful executivului Renault, Luca de Meo, reporterilor la o fostă fabrică de producție de mașini din orașul Flins, lângă Paris, pe care o reutilizează pentru reciclarea și recondiționarea materialelor uzate. vehicule și componente.

Reinventarea fabricii, care va continua să asambleze modelele electrice Zoe și Nissan Micra timp de câțiva ani, a fost unul dintre elementele de bază ale planului de restructurare Renault 2020, cu care producătorul francez de automobile își propune să crească profitabilitatea.

Compania franceză, care controlează și Dacia, a înregistrat scăderi ale vânzărilor de circa 10% în primele zece luni ale anului și e forțată să caute noi zone din care poate obține profit.

De altfel, vorbind în Germania la Automobilwoche Summit, CEO-u Luca de Meo a spus, citat de Reuters, că producătorul mai trebuie să-și revină din pierderea de opt miliarde de euro suferită în 2020 în mijlocul pandemiei de coronavirus.

„Trebuie să aducem Renault înapoi într-o stare mai bună pentru a putea investi în viitor”, a spus de Meo.

Producătorul francez de automobile a declarat în octombrie că producția sa va fi redusă cu 500.000 de mașini în acest an, mai mult decât dublul previziunilor anterioare, din cauza penuriei globale de semiconductori, dar și-a menținut perspectiva de profit, ajutată de prețurile mai mari ale mașinilor și de reducerile de costuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *