Reparațiile podului peste Canalul Poarta Albă-Midia-Năvodari se amână. CNAIR nu poate semna contractul cu Geiger Transilvania după contestația constănțenilor de la Autoprima

Pod Parta Albă Canal Midia Năvodari

CNAIR nu poate semna cu Geiger Transilvania contractul pentru reparații capitale la podul peste Canalul Poarta Albă-Midia-Năvodari din zona localității Poarta Albă pe DN 22 C în județul Constanța după o contestație a constructorului Autoprima. Pentru Podul de la Basarabi DN 3, Podul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră, CNAIR a desemnat câștigătoare tot asocierea Geiger Transilvania-Pod Proiect, iar contractul urmează să fie semnat pentru că nu au fost depuse contestații.

Podul peste Canalul Poarta Albă-Midia-Năvodari de pe DN 22 C a fost construit în 1987 și consolidat în 2000, potrivit documentației tehnice pe care a consultat-o Economedia. Pe 6 martie, directorul CNAIR, Cristian Pistol anunța desemnarea Asocierii Geiger Transilvania-Pod Proiect câștigătoare a contractului de aprox. 21 milioane lei pentru proiectare și execuție reparații/reabilitare la infrastructura și suprastructura Podului de la km. 38 pe DN 22 C, șoseaua dintre Cernavod-Midia-Constanța (Murfatlar DN 3).

,,Continuăm modernizarea podurilor dunărene cu podul peste canalul Poarta Albă-Midia-Năvodari (județul Constanța) ! Asocierea GEIGER TRANSILVANIA SRL. – POD-PROIECT SRL a fost desemnată astăzi câștigătoarea contractului în valoare de 21,43 milioane de lei (fără TVA) în baza căruia va fi reabilitat acest pod situat pe DN 22 C (km 38+002). Durata contractului (finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile) este de 15 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 11 luni pentru execuția lucrărilor. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea acestora. Podul construit în anul 1987 are o lungime de aproximativ 214 m și necesită lucrări de reabilitare atât la suprastructură cât și la infrastructură.” – Cristian Pistol.

În contestația depusă la CNSC, Asocierea Autoprima (Constanța)-Luconsa susține că oferta câștigătoare Geiger Transilvania are un preț neobișnuit de mic, de 21 milioane lei față de valoarea estimată a CNAIR de 27 milioane lei. Autoprima solicită anularea raportului procedurii :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *