Compania Restart Energy One anunță că solicită să intre în procedura de concordat preventiv, deoarece se confruntă cu probleme financiare, la scurtă perioadă după ce a fost vizată de percheziții DIICOT.
„Restart Energy One SA se confrunta, in prezent, cu o stare temporara de dificultate financiara, determinata in principal de intarzieri in incasarea creantelor, dificultati in receptia lucrarilor cu institutii publice si o lipsa temporara de lichiditati. Aceasta situatie afecteaza gestionarea fluxurilor de numerar si dorim sa o adresam prompt, pentru a nu influenta capacitatea companiei de a-si respecta obligatiile fata de clienti, furnizori, finantatori si investitori in egala masura.
Pentru a depasi acest context dificil, compania a initiat o cerere pentru procedura de concordat preventiv, alaturi de specialisti reputabili in domeniu si in acest moment asteptam decizia judecatorului sindic. Concordatul este o solutie legala de restructurare care permite continuarea activitatii si negocierea unui plan de redresare cu creditorii. Este cea mai rapida procedura de redresare juridica. Consideram aceasta masura esentiala pentru redresarea companiei si protejarea intereselor tuturor partilor implicate.
Restart Energy One SA ramane angajata in furnizarea de solutii verzi, responsabile si digitalizate pentru clientii sai.
Cererea pentru procedura de concordat preventiv a fost depusa la Tribunalul Timis. Vom reveni cu detalii dupa solutionarea acesteia”, este mesajul companiei publicat la Bursa de Valori București.
În martie, obligațiunile companiei, în valoare de 16,4 milioane lei, au fost suspendate de la tranzacționare pe Bursa de Valori București (BVB), după ce numele CEO-ului companiei a apărut într-un dosar DIICOT privind delapidare de fonduri printr-un proiect energetic bazat pe criptomonede. A doua zi, tranzacționarea a fost reluată.
Compania a publicat de asemenea un comunicat scurt pe site-ul Bursei de Valori București în legătură cu aceste subiect:
„Avand în vedere informațiile apărute în mass media în ultima perioadă, privind ancheta DIICOT, Societatea Restart Energy One S.A. informează că, din informatiile pe care le detine pana la momentul publicarii prezentului raport, societatea nu este parte în aceste cercetări. Compania va reveni cu informatii suplimentare si clarificari, imediat ce acestea vor fi disponibile.”
Presa locală scria că au avut loc percheziții în nouă județe și în București, iar 15 persoane au fost duse la audieri într-un dosar privind bani spălați prin criptomonede și retrageri frauduloase din ATM-uri, fiind introdus în relatări și numele Domuța Armand, patronul Restart Energy Innovative Technologies AG.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
„Bogdan Cristian, unul din liderii unei rețele de criminalitate organizată, a fost ridicat în această dimineață (miercuri, 26 martie 2025, n.r.) de pe Aeroportul din Timișoara, în timp ce încerca să plece din țară. La scurt timp, polițiștii l-au reținut și pe Domuța Armand, patronul Restart Energy Innovative Technologies AG, care era adevărata țintă a operațiunii. Acesta a fost imobilizat înainte de a putea accesa portofelele electronice prin care ar fi mutat sume considerabile de bani”, scrie Pagina de Timiș.
Acțiunea, coordonată de procurorii DIICOT, a vizat destructurarea unei grupări care, din 2018, ar fi delapidat fonduri uriașe printr-un proiect energetic bazat pe criptomonede. Peste 66 milioane de lei (aproximativ 17,7 milioane USD) ar fi fost însușiți prin transferuri frauduloase și spălare de bani, utilizând scheme financiare sofisticate.
Conform anchetatorilor, banii ar fi fost mutaţi în paradisuri fiscale prin intermediul unor tokeni, după care erau retraşi cash din ATM-uri sau folosiţi pentru achiziţii de bunuri de lux. În acest proces, ar fi fost implicate şi rudele lui Domuţa Armand, care ar fi facilitat tranzacţiile suspecte, mai scrie Pagina de Timiş.
Restart Energy este unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, companie controlată de Armand Domuța.
Armand-Doru Domuţa controlează Armand Consulting SRL, ce deţinea 91% din capitalul social al Restart Energy One, la finele anului 2023. De asemenea, Public Intelligence SRL, entitate în care Armand-Doru Domuţa avea 70% din capitalul social, deţinea 1% din Restart Energy, conform raportului companiei aferent anului 2023, publicat pe site-ul BVB.