Retailerul american de jocuri video GameStop a atras 1,13 miliarde de dolari în cea mai recentă rundă de finanţare

bursa actiuni sursa foto: Pexels.com

Retailerul american de jocuri video GameStop a atras 1,13 miliarde de dolari în cea mai recentă rundă de finanţare, profitând în continuare de atractivitatea acţiunilor sale în rândul investitorilor prezenţi pe reţelele de socializare, transmite Reuters, citată de news.ro.

Compania, ale cărei acţiuni au crescut cu peste 960% în acest an, a fost scânteia care a declanşat, în ianuarie, o luptă între investitorii de tip short sellers şi investitorii mici care se organizează online.

Acţiunile GameStop rămân unele dintre cele mai puternice şi vizibile ”acţiuni meme”, înregistrând şi marţi o creştere de aproape 9%.

Compania, la fel ca şi alte acţiuni atractive pe reţelele de socializare, a vândut acţiuni noi în valoare de milioane de dolari pe baza unui interes considerat speculativ de către analişti.

Operatorul de cinematografe AMC Entertainment, o altă ţintă a acestui tip de tranzacţii pseculative, a finalizat două emisiuni de acţiuni în trei zile, la începutul acestei luni, în timp ce Torchlight Energy a a atras luni 250 de milioane de dolari.

GameStop a declarat că va utiliza încasările nete din ofertă, care se adaugă la 551 milioane dolari pe care le-a strâns la sfârşitul lunii aprilie, în scopuri corporative generale, precum şi pentru investiţii în iniţiative de creştere. Compania încearcă să pivoteze către comerţul electronic şi a angajat recent un fost oficial al Amazon, ca noul său director general, pentru a coordona tranziţia.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *