Retailerul Zara va taxa aproape 2 euro pentru retururile online

Redacția feb. 2, 2023 0 comentarii
zara

Inditex, proprietarul lanțului de magazine de modă Zara, va începe să taxeze cumpărătorii spanioli pentru returnarea articolelor cumpărate online, reflectând astfel o strategie pe care a implementat-o anterior pe majoritatea celorlalte piețe ale sale, scrie Bloomberg.

Clienții din Spania vor trebui să plătească acum 1,95 euro pentru a returna o comandă, cu excepția cazului în care o duc la un magazin de tip brick-and-mortar sau la puncte de livrare ale unor terți, unde returnarea rămâne gratuită. Taxa se aplică pentru toate mărcile Inditex, care includ Pull & Bear și Massimo Dutti, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Compania a început să perceapă taxe pentru retururi la începutul anului 2022 în țările în care are o prezență mai mică decât în Spania, inclusiv în Marea Britanie, Franța și SUA. Spania a reprezentat 14,2% din vânzările globale ale grupului din iulie 2022.

Schimbarea de a pune capăt returnărilor gratuite a câștigat teren în toată industria de îmbrăcăminte anul trecut, deoarece retailerii au încercat să limiteze costurile pe fondul accelerării inflației în întreaga lume. Spania s-a numărat printre țările din Europa de Vest care au înregistrat cea mai mare rată a inflației în prima parte a anului 2022, după ce a atins valori de două cifre în lunile de vară. De atunci, aceasta a scăzut la 5,8% în ianuarie, sub nivelul majorității celorlalte națiuni din regiune.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *