RetuRO deschide un nou centru de colectare a ambalajelor SGR, în judeţul Timiş

RetuRO SGR

Administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR), RetuRO, deschide cel de-al doilea centru de colectare a ambalajelor de băuturi din ţară, în cadrul parcului logistic din Giarmata, judeţul Timiş, potrivit unui comunicat de presă.

În noul centru care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 4.400 de metri pătraţi, vor fi numărate, sortate şi trimise spre reciclare doar recipientele de băuturi returnate de către consumatori prin SGR, marcate cu cod de bare specific şi logo-ul „Ambalaj cu garanţie”.

„De la lansarea oficială a Sistemului de Garanţie-Returnare în România, pe 30 noiembrie, am fost martorii unei integrări treptate a ambalajelor SGR în magazinele de retail. Producătorii şi importatorii au trecut, deja, la producerea exclusivă de ambalaje SGR, în timp ce comercianţii au comandat primele kit-uri de colectare şi se pregătesc să accepte ambalajele goale de la consumatori, pe care, apoi, RetuRO le va colecta din magazinele lor. Dar acesta este un obiectiv pe care nu-l putem realiza singuri”, a declarat Gemma Webb, CEO şi preşedintă a Directoratului RetuRO.

Conform comunicatului de presă, infrastructura de centre regionale pentru SGR va fi dezvoltată treptat de RetuRO, până la finalul anului, simultan cu creşterea volumului de ambalaje de băuturi puse pe piaţă de producători, returnate de consumatori şi colectate de comercianţi.

„Capacitatea acestui centru de a procesa aproximativ 8 milioane de ambalaje pe lună evidenţiază importanţa şi necesitatea unor astfel de iniţiative. Este important de menţionat că, în România, cu cele aproximativ 7 miliarde de ambalaje pe care ne dorim să le recuperăm, anual, de pe piaţă, implementăm al doilea cel mai mare sistem de Garanţie-Returnare din Europa, urmând exemplul Germaniei, care procesează 18 miliarde de ambalaje pe an”, a menţionat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

În perioada următoare, RetuRO va anunţa şi alte locaţii strategice care vor intra în pregătire pentru susţinerea Sistemului Garanţie-Returnare, subliniind angajamentul companiei pentru expansiunea reţelei şi dezvoltarea infrastructurii pentru un viitor mai sustenabil. Estimările arată că, împreună cu centrul RetuRO din Bonţida, administratorul SGR va procesa aproximativ un miliard de ambalaje de băuturi, anual.

SGR a fost implementat în România începând cu data de 30 noiembrie 2023, moment din care românii ar trebui să plătească o garanţie de 50 de bani când vor cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant.

Sursa foto: Facebook/RetuRO SGR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *