Rezervările pentru zboruri către țările din “lista galbenă” au crescut cu 400% după anunțul ridicării restricțiilor în Anglia

plaja vacanta

Rezervările pentru vacanțe către destinațiile de pe „lista galbenă” crescut cu până la 400% după ce guvernul britanic a anunțat ridicarea probabilă a restricțiilor la călătoriile din Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) începând cu 19 iulie.

Oricine a avut două doze de vaccin împotriva Coronavirusul sau are vârsta sub 18 ani nu va mai fi obligat să se autoizoleze timp de 10 zile la întoarcerea din aceste țări, a declarat joi, ministrul transporturilor, Grant Shapps.

Pasagerii vor trebui să facă un test COVID-19 cu trei zile înainte de se reîntoarce în Marea Britanie și un tampon PCR a doua zi după aterizare.

În orele următoare anunțului, compania easyJet a declarat că rezervările de zboruri către țările din lista galbenă au crescut cu 400% față de săptămâna trecută, iar compania aeriană a introdus mai mult de 145.000 de locuri suplimentare.

„Căutările pe internet pentru Grecia s-au triplat în volum și vor fi principalul câștigător din partea familiilor care rezervă vacanțe de vară în ultimul moment. Înainte de joi am vândut foarte puține sărbători către țările de chihlimbar, așa că, cu Grecia, Spania continentală și Insulele Canare, toate acum disponibile pentru persoanele care au fost dublu vaccinate, ne aștepta la o avalanșă de rezervări în weekend” a declarat un purtător de cuvânt al agenției de turism Thomas Cook.

Aplicația Skyscanner a spus că traficul său a crescut cu 53% la doar o jumătate de oră după anunțul dlui Shapps – comparativ cu aceeași oră de miercuri.

Anunțul de joi înseamnă că țări precum Franța, Spania, Portugalia și Italia sunt acum opțiuni viabile pentru britanicii care speră la o vacanță de vară în străinătate anul acesta. SUA și Mexicul trec, de asemenea, efectiv pe lista verde.

Pentru a putea călători fără carantină este necesară administrarea celei de-a doua doze de vaccin cu cel puțin 14 zile înainte.

Copiii cu vârste cuprinse între cinci și 10 ani vor trebui să susțină un test doar în a doua zi în care se întorc – în timp ce cei sub patru ani sunt scutiți, a declarat ministerul transporturilor.

Regulile se aplică numai Angliei și pot fi diferite în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, iar regulile pentru țările din lista roșie vor rămâne aceleași, a adăugat ministerul.

Sursa: BBC, Sky News

Sursa foto: Thomas Cook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.