ROCA Industry a preluat 70% din acțiunile producătorului de uși Eco Euro Doors

Redacția ian. 20, 2022 0 comentarii
Eco-Euro-622-1024x681

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile din domeniul materialelor de construcții aflate în portofoliul ROCA Investments, a preluat un pachet de 70% din acțiunile companiei Eco Euro Doors (EED).

Cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu o experiență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 unități vândute în 2021, se va alătura astfel celor două companii prin care-și desfășoară activitatea ROCA Industry – BICO Industries și Sarcom.

„Această tranzacție este aliniată strategiei ROCA Industry de a dezvolta și scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcții, atât pe baza unei strategii comune, cât și prin sinergiile generate din activitatea acestora. Cu know-how-ul și resursele pe care le avem deja în acest sector de activitate, vom aborda împreună cu echipa de management din EED provocările și oportunitățile care ne așteaptă, cu scopul de a duce compania la următorul nivel. Eco Euro Doors este un jucător consacrat, cu o poziție consolidată în industrie, un portofoliu variat de produse și o strategie comercială bine definită”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Cu o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021, Eco Euro Doors va continua să se dezvolte prin introducerea de noi produse adaptate nevoilor în schimbare ale consumatorilor, prin orientarea către nișa Premium și prin extinderea portofoliului de clienți și a capacității de producție.

„Astăzi deschidem ușa către un nou capitol în viața Eco Euro Doors și suntem bucuroși să ne alăturăm ROCA Industry. Credem în aceleași valori, în nevoia de agilitate și reziliență în business și împărtășim aceeași încredere în capacitatea de a construi un viitor solid. Prin planurile și strategia noastră am urmărit mereu să răspundem nevoilor în schimbare ale românilor și vom continua să ne dezvoltăm și diversificăm portofoliul de produse într-o perioadă favorabilă industriei noastre, în care consumatorii tind să acorde mai multă importanță și atenție spațiului în care locuiesc”, a declarat Claudiu Cășvean, fondatorul Eco Euro Doors.

Ceilalți membri ai holdingului ROCA Industry sunt BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă și armături din fibră de sticlă și unul dintre principalii producători la nivel european și Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România.

Tranzacția are loc în contextul unei dinamici bune a sectorului producătorilor de uși, estimat în 2020 la o valoare totală de 140 milioane euro, la nivel local și cu o rată de creștere anuală (CAGR) estimată să ajungă la 6% între 2022-2025. La nivel european proiecția pentru această rată este de 7%, pentru aceeași perioadă, potrivit Interbiz Research Consulting. Totodată, pe sectorul construcțiilor rezidențiale este așteptat un avans de 6% până în 2024, în condițiile în care, potrivit Eurostat, România este țara cu cea mai ridicată rată a numărului de proprietari de locuințe, cu nu mai puțin de 96,8%.

Holdingul de materiale de construcții Roca Industry va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Sursa foto: ROCA Industry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *