Roca Industry s-a listat la Bursa de Valori București (BVB) pe piața AeRO. Suma atrasă va fi folosită pentru dezvoltarea actualelor filiale şi pentru achiziţia altor companii din industria materialelor de construcţii

Redacția ian. 27, 2022 0 comentarii
bursa de valori bucurești, bvb

Holdingul Roca Industry, care face parte din ROCA Investments, s-a listat joi la Bursa de Valori București (BVB) pe piața AeRO, scrie Agerpres. Acţiunile Holdingrock1 (“Roca Industry”), holdingul care reuneşte companiile din domeniul materialelor de construcţii aflate în portofoliul ROCA Investments, se vor tranzacţiona sub simbolul bursier ROC1.

„După un an 2021 foarte bun pentru bursa noastră, cu un număr de 23 de companii listate dintre care 20 pe piaţa AeRO, începem anul 2022 în forţă şi putem spune bun venit la bursă holdingului Roca Industry. Diversificarea sectorială este importantă atât ca strategie de business, cât şi ca strategie investiţională, iar prezenţa jucătorilor din sectorul materialelor de construcţii la bursă extinde aceste oportunităţi de investiţii”, a precizat Radu Hanga, conform unui comunicat de presă.

Roca Industry se listează pe piaţa AeRO a bursei în urma unui plasament privat derulat în luna decembrie 2021, prin care un număr de 4.500.000 de acţiuni au fost vândute la un preţ de 10 lei per acţiune, compania reuşind astfel să atragă de la investitorii din piaţa de capital suma de 45 milioane de lei.

Suma atrasă va fi folosită pentru dezvoltarea actualelor filiale ale holdingului dar şi pentru achiziţia altor companii din industria materialelor de construcţii cu scopul de a deveni principalul furnizor local pentru principalele lanţuri de magazine de bricolaj din România.

„Tehnologia poate fi accesibilă pentru orice companie, indiferent că este din România, Germania, sau din oricare altă ţară, însă este nevoie de resurse.  Ne uităm unde putem să venim cu un aport de know-how, să ajutăm companiile să-şi dezvolte procesele, să se profesionalizeze, să îşi construiască strategii comerciale şi de intrare pe pieţe noi”, a precizat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Plasamentul privat derulat în luna decembrie a anului trecut şi listarea acţiunilor s-a realizat cu suportul BT Capital Partners.

În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european, Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România şi Eco Euro Doors (tranzacţia supusă aprobării Consiliului Concurenţei), cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, cu o experienţă de 27 de ani pe piaţă.

Prin gruparea companiilor sub umbrela unui holding specializat, Roca Industry (ROC1) urmăreşte generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare şi modernizare a capacităţilor de producţie româneşti.

Sursa foto: BVB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *