RockTech Lithium vrea să angajeze 500 de persoane în fabrica de componente pentru bateriile mașinilor electrice din România

audi, baterii

CEO-ul companiei RockTech Lithium, Dirk Harbecke, a transmis că firma va crea în România direct sau indirect circa 500 de locuri de muncă, unde vor crea componente care vor putea fi utilizate pentru 500 de autovehicule pe an.

„Vrem să investim 400 milioane euro și vrem să cream 700 de joburi direct sau indirect în fabrica noastră și vom produse suficiente componente pentru a produce peste 500 de mașini pe an”, a spus Dirk Harbecke, CEO-ul RockTech Lithium într-o conferință de presă.

Acesta spune că Europa trebuie să fie un furnizor independent de materiale pentru industria auto. În acest context investiția contribuie la eforturile UE de a asigura independența industriei auto

„Începem construcția primei fabrici în Germania, la granița cu Polonia și ne uităm la a doua locație, de aceea suntem aici. Suntem activi în tară de multe luni, ne-am uitat deja la câteva locații și ne bucurăm că guvernul ne alocă suport pentru proiectul nostru aici”, a transmis Dirk Harbecke.

Canadienii de la RockTech Lithium vor să construiască în România o fabrică pentru producția de componente pentru bateriile mașinilor electrice, investiție ce se va ridica la 400 de milioane de euro, anunță Guvernul român.

Potrivit Executivului român, premierul Nicolae Ciucă va participa luni, la ora 11.000, la ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere cu RockTech Lithium pentru a construi o fabrică în România, investiție de 400 de milioane de euro, pentru producția de materii prime/componente de tehnologie climatică (hidroxid de litiu) pentru bateriile litiu-ion destinate industriei auto. La semnare va fi prezent și ministrul Energiei, Virgil Popescu, și președintele și CEO-ul companiei Dirk Harbecke.

Comentarii

  1. Și unde în Românica…!???
    Ia să vedem dacă ghicim… Tot la Cluuuj sau tot în Vestul Românicăi nu-i așa??? Și apoi ne tot mirăm ca pr0știi de unde decalajul/prăpastia subdezvoltării dintre Vestul și Estul țărișoarei ăsteia de kkt, cu mentalitate de kkt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *