Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a declarat, joi, la Braşov, că România ar putea începe să exporte tehnică militară.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“România este o deja o ţară extrem de importantă în tot ce înseamnă reînarmarea Uniunii Europene. Avem programul ReArm Europe, care este declarativ, cel mai important program al UE în acest domeniu, iar, pe termen scurt, avem o componentă de 150 de miliarde de euro pentru achiziţii de tehnică militară. Ce înseamnă asta? Armata României va putea să facă achiziţii fără să afecteze deficitul bugetar, în condiţii foarte bune: 10 ani perioadă de graţie, 40 de ani de rambursare totală pentru a se înzestra. (…) Ce e foarte important este că (…) atunci când ai o linie de producţie care poate să ducă până la 3.500 de drone anual, nu producem doar pentru Armata României, este o componentă economică extrem de importantă, cea în care începem să exportăm”, a spus Ivan, transmite Agerpres.

Conform acestuia, România nu va concura cu ţări precum Germania, care este lider pe partea de producţie de tancuri, dar poate să intre pe sectorul producţiei de drone.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

“Acest început de dronă românească a fost făcut anul trecut (…) şi deja avem şapte tipuri de drone, pentru care deja a început asamblarea, în iunie o să avem primele 50, iar componentele o să fie produse 100% pe teritoriul României. Ceea ce înseamnă că suntem pregătiţi să livrăm şi pentru Armata României şi pentru alte state ale UE”, a afirmat ministrul Economiei.

El a menţionat că Guvernul a investit 21 de milioane de euro în Carfil Braşov.

Ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului, Bogdan Ivan, a efectuat, joi, o vizită de lucru la uzinele braşovene din sistemul naţional de apărare, Carfil SA şi IAR Ghimbav.

Dronele prezentate, ministrului, la Carfil sunt “parte din primul proiect de dronă românească de atac, dezvoltat în parteneriat cu compania americană Aviation, ce vizează creşterea capabilităţilor autonome ale României, în linie cu noile cerinţe operaţionale ale câmpului de luptă modern”, se arată într-un comunicat al PSD.

Pe de altă parte, elicopterul H215M, produs la IAR Ghimbav în colaborare cu AIRBUS Helicopters România, “este un model de elicopter multirol de noua generaţie, adaptat pentru misiuni complexe de apărare, intervenţie şi sprijin aerian”.