România, pe ultimul loc în UE la educație online

Caiete, calculator, laptop, lectii online, scoala digitala, vacanta, cursuri, manuale / Foto: Pixabay.com

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la educație online, arată datele publicate de Eurostat. Astfel, În 2023, 30% dintre utilizatorii de internet din UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au declarat că au făcut un curs online sau au utilizat materiale de învățare online în cele trei luni anterioare sondajului. Aceasta reprezintă o creștere de 2 puncte procentuale (pp) față de 2022 (28%). În România, procentajul a fost de doar 10%, de trei ori mai mic decât media din Uniunea Europeană.

Dintre toți membrii UE, Țările de Jos au avut cea mai mare pondere (54%) de utilizatori de internet care au făcut un curs online sau au utilizat materiale de învățare online, urmate de Finlanda (53%), Suedia (48%), Spania (47%) și Estonia (45%).

La polul opus, cursurile online sau utilizarea de materiale didactice online nu erau foarte frecvente în România (10%), Cipru (16%), Bulgaria și Grecia (ambele 17%) și Polonia (18%).

Persoane care fac un curs online sau utilizează materiale de învățare online, % din persoanele care au utilizat internetul în ultimele 3 luni, 2022 și 2023.

În general, participarea la educația online în 2023 a crescut în comparație cu 2022. Ponderea persoanelor care fac cursuri online sau utilizează materiale de învățare online a crescut în majoritatea țărilor UE, cea mai mare creștere fiind înregistrată în Țările de Jos (+12 pp), Suedia (+7 pp) și Malta, Estonia și Croația (toate trei +5 pp). Scăderi au fost observate în Grecia (-12 pp), Cipru (-5 pp), Austria și Slovenia (ambele -2 pp).

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *