Rompetrol, în atenția polonezilor de la Orlen și a românilor de la Chimcomplex. Ce spune proprietarul KMG International despre vânzare

Redacția dec. 20, 2021 0 comentarii
Rompetrol benzinarie 1

Polonezii de la PKN Orlen și românii de la Chimcomplex sunt interesați de cumpărarea Rompetrol, deținută de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas. În replică la aceste informații, KMGI afirmă că se angajează în discuții cu diferite părți cu privire la unele potențiale tranzacții și/sau cooperări, dar că nicio tranzacție nu se află într-o etapă definitivă.

„Grupul KMG International N.V. (din care fac parte Rompetrol Rafinare și Rompetrol Well Services) ia act de relatările recente din mass-media din Polonia și România, privind interesul manifestat de Polski Koncern Naftowy Orlen SA (PKN Orlen) și Chimcomplex (CHOB) față de business-ul Grupului KMG International. Ocazional, Grupul KMG International se angajează în discuții cu diferite părți cu privire la unele potențiale tranzacții și/sau cooperări, care vizează diferite oportunități de dezvoltare, în măsura în care o astfel de colaborare poate aduce valoare adăugată sau sinergie activităților KMG International. În prezent, nicio tranzacție nu se află într-o etapă definitivă și nu există o certitudine că va avea loc vreo tranzacție cu oricare dintre potențialii parteneri”, arată compania, într-un comunicat transmis luni.

Chimcomplex Borzești, controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, a anunțat săptămâna trecută că vrea să cumpere Rompetrol (KMG International), în contextul în care compania pregătește o serie de proiecte cu hidrogen. Chimcomplex vrea să finanțeze achiziția printr-o emisiune de obligațiuni, urmând să depună o ofertă în 2022. Anunțul vine în contextul în care compania încă plătește creditul luat pentru cumpărarea combinatului Oltchim, finanțarea principală fiind rusească.

Totodată, luna trecută au apărut informații conform cărora PKN Orlen negociază cu concernul kazah KazMunayGas (KMG) cumpărarea de acțiuni la concernul românesc Rompetrol (acum KMG International).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *