Rosneft, profit net de 3,8 miliarde euro în trimestrul trei / Igor Secin se așteaptă la un nou superciclu pentru petrol și gaze

rosneft-refinery_0

Gigantul petrolier rus Rosneft a anunțat vineri un profit net de 314 miliarde ruble în trimestrul trei (3,8 miliarde euro), față de pierderea de 64 de miliarde de ruble cu un an în urmă, în plină criză sanitară, potrivit Le Figaro.

„În ciuda incertitudinii economiei mondiale provocată de situația epidemiologică dificilă, observăm o creștere rapidă a cererii de resurse energetice tradiționale”, afirmă directorul grupului, Igor Secin. „În condițiile în care ecarturile structurale dintre ofertă și cerere apar din ce în ce mai mult, putem asista la un nou superciclu pe piețele petrolului și gazului”, afirmă Secin, un apropiat al lui Vladimir Putin.

Profitul net al Rosneft a crescut cu 35% în trimestrul trei comparativ cu trimestrul precedent, în timp ce cifra de afaceri a avansat cu peste 60% într-un an, la 2.320 miliarde ruble în trimestrul trei 2021.

Anul 2020 a fost unul dureros pentru Rosneft, chiar dacă mai puțin în comparație cu alți giganți petrolieri internaționali: un război al prețurilor între Moscova și Riad a provocat o prăbușire fără precedent a cotațiilor petrolului, la care s-a adăugat scăderea cererii provocată de pandemia de Covid-19.

sursa fot: russiabusinesstoday.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.