Rusia intenţionează să folosească rubla digitală în tranzacţiile bilaterale cu China

rubla digitala Foto: paymentyearbooks.com

Rusia intenţionează să folosească rubla digitală în tranzacţiile bilaterale cu China, pentru a reduce dominaţia SUA pe piaţa financiară globală, a declarat luni Anatoli Aksakov, şeful comisiei financiare din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Statul rus, ca multe alte ţări, a dezvoltat o monedă digitală, pentru a-şi moderniza sistemul financiar, să accelera plăţile şi a reduce riscul implicat de criptomonede.

Banca centrală a Rusiei efectuează deja teste împreună cu băncile, pentru rubla digitală, într-o perioadă în care sancţiunile impuse Moscovei din cauza invadării Ucrainei au limitat accesul Rusiei la o mare parte din infrastructura financiară mondială.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

În aceste condiţii, Rusia caută mijloace alternative pentru efectuarea tranzacţiilor, a spus Aksakov într-un interviu acordat unei publicaţii a Parlamentului rus.

”Tema activelor financiare digitale, rublei digitale şi criptomonedelor se intensifică în prezent în societate, deoarece ţările occidentale impun sancţiuni şi creează probleme pentru transferurile bancare, inclusiv în decontările internaţionale”, a spus Aksakov.

El a adăugat că direcţia digitală este cheia, deoarece fluxurile financiare pot ocoli sistemele controlate de ţări neprietenoase.

Banca centrală şi guvernul s-au confruntat tot anul cu privire la reglementarea criptomonedelor.

Aksakov a spus că speră că o legislaţie va apărea în acest an. El a adăugat că următorul pas pentru rubla digitală ar fi lansarea acesteia pentru tranzacţiile bilaterale cu China, care şi-a testat deja yuanul digital.

”Dacă lansăm acest lucru, atunci alte ţări vor începe să-l folosească în mod activ în viitor, iar controlul Americii asupra sistemului financiar global se va încheia efectiv”, a spus Aksakov.

Pe măsură ce naţiunile occidentale au evitat Rusia, cooperarea cu Beijingul a devenit din ce în ce mai importantă pentru Moscova. Cele două naţiuni au crescut comerţul bilateral, iar companiile ruseşti au început să emită obligaţiuni în yuani.

Unii experţi ai băncilor centrale au sugerat, de asemenea, că noile tehnologii înseamnă că ţările ar putea să trateze mai direct între ele, făcându-le mai puţin dependente de canalele de plată dominate de Occident, cum ar fi sistemul SWIFT, la care multe bănci ruseşti au pierdut accesul din cauza sancţiunilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: