Rusia vrea să producă 64 milioane de tone de gaz natural lichefiat pe termen scurt și 100 milioane de tone până în 2030

Rusia intenționează să producă 64 de milioane de tone de gaz natural lichefiat (GNL) pe an pe termen scurt, urmând să accelereze această producție până în 2030, potrivit agenției de presă rusă Interfax.

„Am început să dezvoltăm producția de gaz natural lichefiat ca parte a strategiei noastre energetice. Trebuie să intensificăm activitatea în acest domeniu în situația actuală (n.r.- a restricțiilor impuse de sancțiuni). În prezent, producem 30 de milioane de tone în două proiecte, Sakhalin-2 și Yamal GNL. Intenționăm să creștem producția în anul următor la 64 de milioane de tone anual, iar obiectivul general este de a ajunge la 100 de milioane de tone până în 2030, poate puțin mai târziu. Acest lucru ne oferă aproximativ 80-100 de miliarde de metri cubi de gaz suplimentar care poate fi furnizat oricărui consumator, nu doar regiunii Asia-Pacific, unde va fi cea mai mare creștere a consumului”, a declarat vicepremierul rus Alexander Novak la Săptămâna energiei din Rusia.

Acesta spune că sunt volume care vor fi livrate oriunde în lume. „În acest scop, stimulăm, de asemenea, activitatea relevantă în cadrul substituirii importurilor pentru producția de echipamente necesare pentru GNL”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *