Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică, a obținut în primul semestru din 2024 un profit net de peste 6 milioane de lei

securitate cibernetica Sursa foto: Safetech Innovations / Facebook

Compania românească de securitate cibernetică Safetech Innovations a înregistrat în primul semestru din 2024 un profit net de 6,1 milioane de lei, cu 58% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului anterior, conform rezultatelor transmise, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

În primele şase luni din 2024, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 22,7 milioane de lei, în creştere cu 68% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023. Serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 31% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 69%.

În primul semestru al acestui an, Safetech Innovations a câştigat 18 clienţi noi de pe piaţa românească.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În ceea ce priveşte cheltuielile, în S1 2024, cea mai mare contribuţie a fost adusă de cheltuielile cu materii prime şi consumabile, care au crescut cu 93% comparativ cu S1 2023, ajungând la 7 milioane de lei.

Cel de-al doilea cost major este reprezentat de cheltuielile cu beneficiile angajaţilor, care au crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la 6,8 milioane de lei. La 30 iunie 2024, compania avea 68 angajaţi, faţă de 52 de angajaţi la 30 iunie 2023.

“Prin urmare, rezultatul brut aferent primului semestru din 2024 a fost de 7,2 milioane de lei, o creştere cu 62% faţă de primul semestru din 2023. Impozitul pe profit a crescut până la 1,1 milioane lei în primele şase luni ale acestui an, o creştere cu 85%, depăşind astfel creşterea rezultatului brut datorită faptului că, începând cu 2024, raportările şi calcul impozitului pe profit se realizează conform standardelor IFRS. Prin urmare, rezultatul net aferent primului semestru al acestui an a fost de 6,1 milioane de lei, o creştere cu 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, se mai menţionează în raport.

La 30 iunie 2024, activele totale au ajuns la 65,1 milioane de lei, o creştere cu 13% faţă de sfârşitul anului 2023, determinată de creşterea cu 31% a imobilizărilor necorporale, până la 48,3 milioane de lei. Datoriile pe termen lung au scăzut cu 2% în primele şase luni ale acestui an, ajungând la 14,1 milioane de lei, iar datoriile curente s-au cifrat la 10,2 milioane de lei (plus 22%).

“Prima jumătate a anului 2024 a fost marcată de realizări notabile pentru Safetech Innovations, demonstrând din nou angajamentul nostru ferm de a ne menţine pe o traiectorie ascendentă în domeniul securităţii cibernetice. Cu o creştere solidă înregistrată atât la nivel individual, cât şi consolidat, rezultatele noastre financiare reflectă eficienţa noastră operaţională, precum şi adaptarea rapidă într-un mediu economic dinamic.(…) Privind spre a doua jumătate a anului 2024, ne menţinem optimismul despre care am vorbit la începutul anului. În prezent, suntem angrenaţi în patru proiecte pe fonduri europene în valoare totală de peste 10 milioane de lei. De asemenea, la finalul lunii iulie, aşa cum am informat la momentul respectiv, am câştigat un nou contract semnificativ pentru un proiect de cercetare/dezvoltare, finanţat în cadrul Planului Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare Pentru Perioada 2022 – 2027 (PNCDI IV), în valoare totală de 13 milioane de lei, din care aproximativ 7 milioane de lei revin companiei noastre, suma reprezentând cheltuieli cu salarii şi administrative (chirie, utilităţi, birotică, etc) pentru personalul Companiei din cadrul Direcţiei de Cercetare – Dezvoltare, care va participa în cadrul proiectului. Vom continua să urmărim atent astfel de proiecte disponibile la nivel naţional, cât şi european, pentru a ne depune candidatura”, a declarat Victor Gânsac preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

Acţiunile Safetech Innovations (SAFE) au fost admise la tranzacţionare pe segmentul SMT al Bursei de Valori Bucureşti la data de 29 ianuarie 2021, iar la data de 6 februarie 2023 acţiunile companiei au început să fie tranzacţionate pe piaţa reglementată administrată de BVB. Principalii acţionari sunt Victor Gânsac, cu 28,8456% din acţiuni, şi Paul Rusu – 28,8236%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: