Sancțiuni ridicole pentru Rusia din partea Ungariei, care a blocat active ruseşti de doar 3.000 de euro

viktor orban, premier ungar, prim-ministru maghiar, conservator, ungaria Viktor Orbán

Ungaria este una dintre țările care nu au contribuit aproape deloc la sancționarea personalităților de la începerea războiului din Ucraina.

Dovadă sunt cifrele referitoare la activele rusești blocate până acum. Acestea valorează doar trei mii de euro, în condițiile în care Uniunea Europeană a blocat active în valoare de 14,5 miliarde de euro ale unor personalităţi ruse, a afirmat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

“Trebuie să facem o presiune foarte puternică” asupra Ungariei, deoarece “putem presupune că legăturile (sale) foarte strânse cu Rusia o împiedică să acţioneze”, a declarat Didier Reynders într-un interviu acordat postului de televiziune LCI.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Ungaria a blocat “cu puţin peste 3.000 de euro” active ruseşti, a precizat el.

Cele 14,5 miliarde de euro de active ruseşti blocate de Europa sunt “deja semnificative”, dar, din această sumă, “90% sunt realizate de şase state membre”, a explicat comisarul, recunoscând că mai este “mult de lucru cu alte (state) care fie nu au blocat nimic, fie nu au comunicat nimic”.

Printre cele mai active şase ţări, Franţa a îngheţat “cu puţin peste un miliard de euro” în active, iar Belgia 3,5 miliarde de euro. Printre elevii buni se numără şi Germania, Luxemburg, Irlanda şi Austria, potrivit lui Didier Reynders.

“Continuăm să lucrăm pentru a cere tuturor statelor membre să pună în aplicare aceleaşi instrumente pentru a ajunge la active, nu doar la conturi bancare, iahturi, reşedinţe, ci la toate activele”, a subliniat comisarul european, evocând dificultatea de a avea acces la criptomonede şi opere de artă digitale.

De altfel, notează AFP, citată de Agerpres, premierul naţionalist Viktor Orban a întreţinut în ultimii ani legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin şi această colaborare a fost menţinută în ciuda invaziei ruse a Ucrainei.

Astfel, Budapesta a anunţat la sfârşitul lui august un acord cu gigantul rus Gazprom pentru a primi mai mult gaz, într-un moment în care alte ţări europene se confruntă cu o reducere bruscă a cantităţilor furnizate. Guvernul ungar cooperează şi cu conglomeratul rus Rosatom pentru construcţia a două noi reactoare nucleare.

În același timp, s-au înmulțit și disputele dintre Bruxelles şi Budapesta. Comisia Europeană este îngrijorată în special de corupţia care ameninţă corecta utilizare a fondurilor europene în Ungaria. Drept urmare, a ameninţat ieri că Ungaria nu va mai beneficia fonduri europene în valoare de 7,5 miliarde de euro dacă reformele promise de guvernul ungar nu vor fi implementate rapid. Imediat, guvernul de la Budapesta a reacționat și a anunțat că va face reformele necesare.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.