Scumpire a motorinei standard la Petrom

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit joi 18 ianuarie 2024 motorina standard cu 4 bani pe litru. Asta după ce în urmă cu o săptămână, benzina și motorina de la Petrom se ieftiniseră cu 4 bani pe litru, iar în 4 ianuarie cu câte 8 bani pe litru.

În prima zi a anului, prețurile au crescut după majorarea accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină. 

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, avea miercuri 10 ianuarie 2024, următoarele prețuri: 6,65 lei pentru un litru de benzină standard și 7,10 lei pe litru în cazul motorinei standard. O zi mai târziu, prețul benzinei a mai scăzut cu un ban.

După scumpirea de joi a motorinei cu 4 bani pe litru, noile prețuri afișate la Petrom Vitan sunt 6,64 lei pentru un litru de benzină standard și 7,14 lei pe litru în cazul motorinei standard. 

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins acum între 6,58 lei și 6,65 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,12 lei și 7,15 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 8 lei mai mult decat în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 2,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Tot peco-online.ro mai arată că în această perioadă, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeana în topul țărilor cu cea mai ieftina benzină, după Bulgaria, Cipru și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

 

Comentarii

  1. Din luna iulie sa ne asteptam si noi la scumpirea cu 50 bani/ littru la benzina-motorina ,adica acizele d-lui ciolacu ,ptr sustinerea pensiilor nesmitite ,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *