Și Bode numără autostrăzile precum steagurile lui Pristanda: Cum a calculat fostul ministru al Transporturilor 60 de kilometri inaugurați pe Autostrada Transilvania în 2023, deși în cel mai bun caz se pot deschide doar 43 km

Lucian Bode InquamPhotos George Calin Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, speră ca până la sfârșitul anului să fie dați în trafic 60 de kilometri din Autostrada Transilvania. Citat de News.ro, Bode a ajuns la 60 de kilometri, deși în realitate pe Autostrada Transilvania, joi, au fost deschiși 14 km pe lotul Nurol, iar cu o mobilizare foarte bună de până acum și mai ales cu o toamnă blândă, Strabag ar termina lotul Chețani – Câmpia Turzii, deci încă 16 km. La cei 30 de kilometri de autostradă „curată” pe traseul A3 Transilvania s-ar mai putea adăuga încă 13 kilometri de Drum Expres din cei 19 kilometri ai Legăturii Oradei la A3 Transilvania, însă șansele unui inaugurări înainte de termen nu sunt foarte mari cu proiectul la puțin peste 70%.

Așadar, în cel mai bun caz, condiționat de mobilizarea Strabag și de vreme, CNAIR ar putea deschide 30 de kilometri din A3 Transilvania la care se adaugă alți 13 kilometri de Drum Expres (Drum de Legătură A3), deci 43 de kilometri și nu 60 cum a spus Bode.

„Prima categorie as numi-o – veşti bune pentru această regiune şi pentru sălăjeni. Nuşfalău – Suplac, 13,5 Km daţi în trafic astăzi. Tronsonul Cheţani- Câmpia Turzii, din datele pe care eu le am astăzi va fi dat în trafic, finalizat şi recepţionat până la sfârşitul anului, vorbesc de 16 km de autostradă. De asemenea legătura dintre Autostrada Transilvania şi municipiul Oradea, cei aproape 20 de km, vor fi finalizaţi până la sfârşitul anului. Aşadar, până la sfârşitul anului, avem speranţe că 60 de km de autostradă din Autostrada Transilvania vor fi daţi în trafic”, a calculat Lucian Bode.

Miercuri, 20 septembrie, Sorin Grindeanu anunța aproape 20 de kilometri din Lotul 2 al Autostrăzii A0 București Nord care vor fi inaugurați peste o lună, deși în realitate pot fi deschiși 10-11 între DN 1 Corbeanca și A3 București – Ploiești.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii

  1. Curat murdar Bode cu calculul!
    13 km in 2022.
    30 km in 2023.
    Astea sunt marețele voastre realuzari!
    Si era sa uit:
    Zero grame droguri capturate la Constanța in ultimii 3 ani!
    Minunat Bode!😶

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *