Slovenia şi România au avut cel mai semnificativ avans din UE al lucrărilor de construcţii, în iulie

Redacția sept. 20, 2023 1 comentarii
Constructii

Lucrările de construcţii au urcat în iulie cu 1% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2022, în timp ce Slovenia şi România sunt statele membre cu cea mai importantă creştere, arată datele publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), scrie Agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în iulie au fost în Slovenia (17,6%), România (15,8%) şi Belgia (8,2%), singurele scăderi fiind în Finlanda (minus 5,9%), Suedia (minus 4,7%), Cehia (minus 2,2%) şi Bulgaria (minus 1,7%).

Datele Eurostat arată că în iulie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au urcat cu 0,8% în zona euro şi cu 0,7% în Uniunea Europeană, după ce în iunie se înregistrase un declin de 1,2% în zona euro şi de 1% în UE.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în iulie au fost în Ungaria (8,4%), Belgia (2,9%) şi Germania (2,6%), cele mai semnificative scăderi fiind în Slovenia (minus 6,5%), Cehia (minus 3,7%) şi Finlanda (minus 1,6%).

România a înregistrat în iulie o creştere cu 1,5% a lucrărilor de construcţii, după un avans de 2,8% luna precedentă.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. La noi se munceste, nu ca la altii ! (imobiliare multe si oameni prostiti usor + primarii peste campii, hai sa-i eliberam de dosare penale, copii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *