Specialist în piața industrială, Cushman & Wakefield Echinox: “România ar putea atrage multe dintre companiile care vor să îşi reloce din facilităţile din Ucraina”

hala logistica Sursa foto: Pixabay

Companiile controlate de fonduri de investiţii, care în general au o abordare conservatoare, ar putea să nu fie dispuse să investească într-o zonă în care războiul este atât de aproape, a declarat pentru News.ro Andrei Brînzea, Partner, Industrial | Logistics & Land Agency Cushman & Wakefield Echinox. Acesta precizează că am putea vedea o creştere a chiriilor pe piaţa industrială. Pe de altă parte, România ar putea atrage multe dintre companiile care vor să îşi reloce din facilităţile din Ucraina.

”Apar fluctuaţii de preţ în sectorul energetic, de asemenea, anumite decizii de a cumpăra proprietăţi au fost recalibrate. Am putea vedea o creştere a chiriilor pe piaţa industrială având în vedere că cei care voiau să îşi construiască unităţi de producţie proprii, acum iau în calcul să închirieze spaţiile, abordând o strategie mai precaută, de ”wait and see”. Mai afectate din acest punct de vedere sunt untităţile de producţie de 80-100 de hectare”, a declarat Andrei Brînzea, pentru News.ro.

El afirmă că impactul real al războiului din Ucraina nu poate fi estimat încă.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

”Există două companii din domeniul automotive care caută variante de relocare din Ucraina. România ar putea atrage multe dintre companiile care vor să îşi reloce din facilităţile din Ucraina, dar depinde unde se duc produsele respective. Opţiunile pe care le au la dispoziţie aceste companii sunt, în ordine, Polonia, România şi Ungaria, dacă ne uităm la mediul de business din aceste ţări”, a adăugat el.

În opinia sa, companiile controlate de fonduri de investiţii ar putea însă să nu fie dispuse să investească într-o zonă în care războiul este atât de aproape.

”Trebuie menţionat însă, că dacă jucătorii sunt regionali, adică din Europa Centrală şi de Est, aceştia sunt obişnuiţi cu o zonă cu turbulenţe, deci vor fi dispuşi să rişte şi să continue să activeze în această zonă. Companiile controlate de fonduri de investiţii, care în general au o abordare conservatoare, ar putea însă să nu fie dispuse să investească într-o zonă în care războiul este atât de aproape, sau să îşi amâne decizia de a investi până la apariţia unei perspective mai favorabile”, spune Andrei Brînzea.

Specialistul spune că este greu de crezut că şi după ce se va încheia războiul, companiile se vor reîntoarce în Rusia la capacitate maximă.

”În acelaşi timp, noi vedem un potenţial si din partea companiilor care au ieşit sub o formă sau alta de pe piaţa din Rusia. Este greu de crezut că şi după ce se va încheia războiul, companiile se vor reîntoarce în Rusia la capacitate maximă, astfel că vor targeta ţări precum România, Bulgaria, Ungaria sau Polonia”, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: