Statele Unite: angajații federali vor trebui să se vaccineze sau să poarte mască și să se testeze săptămânal

joe biden

Angajații federali din Statele Unite vor trebui să prezinte dovada că sunt vaccinați sau vor fi nevoiți să se supună unei serii de constrângeri, printre care purtatul permanent al măștii și testarea regulată, scrie cnbc.com.

Persoanele nevaccinate vor trebui să poarte masca la locul de muncă și să se testeze o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, vor trebui să păstreze distanța față de ceilalți angajați și vizitatori iar călătoriile lor oficiale ar putea fi limitate.

„Este o tragedie americană. Oameni care nu trebuie să moară mor și vor muri în continuare. Aici nu este vorba de state roșii și de state albastre. Este vorba de viață și moarte. Odată cu libertatea vine și responsabilitatea. Decizia de a nu te vaccina are impact asupra celorlalți”, a spus Biden, într-un discurs susținut la Casa Albă.

O serie de state au impus deja noi protocoale de vaccinare. California și New York au anunțat la începutul săptămânii că majoritatea angajaților statului fie vor fi vaccinați fie vor avea obligația de a se testa săptămânal.

Fără a merge până la impunerea obligativității vaccinării, măsurile anunțate joi de administrația americană reprezintă o schimbare de atitudine pentru administrația Biden, care refuza până în prezent să asocieze orice idee de constrângere cu vaccinarea, insistând asupra responsabilității individuale și pe măsurile de încurajare, potrivit Le Figaro. Statul federal are 4 milioane de angajați, dintre care 2 milioane sunt civili.

În ceea ce privește militarii, președintele a cerut armatei să se gândească „cum și când” poate fi inclus vaccinul anti-Covid-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militari.

Statele Unite încearcă să relanseze campania de vaccinare care, după un debut în forță, a început să bată pasul pe loc, în ciuda faptului că varianta Delta se răspândește rapid.

sursa foto: Facebook The White House

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.