Statele Unite: Tinerii cer ajutorul părinților pentru a plăti facturile casnice/ Mai puțin de jumătate dintre cei care au vârste între 18 și 34 de ani se consideră independenți din punct de vedere financiar

facturi Sursa foto: Dreamstime

Tinerilor americani le este greu să își plătească toate facturile și apelează adesea la ajutorul părinților, potrivit unui nou raport Pew, scrie BBC. Sondajul arată că mai puțin de jumătate dintre americanii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani se consideră complet independenți din punct de vedere financiar.

Aproape jumătate au declarat că au primit bani de la părinții lor, cel mai adesea pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor casnice.

Cu toate acestea, marea majoritate sunt încrezători că nu vor mai avea nevoie de ajutor la un moment dat în viitor.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Iată câteva dintre principalele concluzii ale raportului.

Tinerii adulți o duc mai bine – și mai rău – decât au dus-o părinții lor

În prezent, tinerii adulți din SUA au mai multe șanse de a fi angajați cu normă întreagă și au un nivel de educație mai bun decât în urmă cu 30 de ani.

Dar se pare că aici intervin unele dintre problemele lor financiare. În ansamblu, tinerii americani au înregistrat în ultimele trei decenii creșteri salariale modeste și datorii mult mai mari la creditele pentru studenți.

Ponderea persoanelor în vârstă de 30 de ani cu datorii restante la împrumuturi pentru studii a crescut de peste două ori în această perioadă, iar cifrele sunt în creștere bruscă și în cazul celor de 20 de ani.

Locuința este, de asemenea, o problemă din ce în ce mai mare și reprezintă o povară care necesită adesea ajutor financiar din partea părinților, se arată în sondajul Pew.

Se pare că există un motiv întemeiat pentru acest ajutor: Americanii sub 35 de ani care își cumpără o locuință sunt nevoiți să aibă datorii mult mai mari decât acum 30 de ani – cu cel puțin 60.000 de dolari mai mult, dacă se ajustează în funcție de inflație.

Primesc ajutor de la mama și tata, dar și amână un pas important

Părinții își ajută copiii adulți în moduri atât mari, cât și mici. Cei mai mulți se implică pentru a acoperi cheltuielile casnice ale tinerilor adulți, facturile de telefonie mobilă și chiar abonamentele la serviciile de streaming.

Aproximativ o treime dintre tinerii adulți aleg, de asemenea, să locuiască acasă, majoritatea afirmând că acest lucru i-a ajutat din punct de vedere financiar. Aproape unul din cinci americani din grupa de vârstă 30-34 de ani are nevoie de ajutorul părinților pentru a plăti facturile casnice.

Pew a constatat că 75% dintre tinerii adulți cred că vor deveni “în cele din urmă” independenți financiar de părinții lor, dar grupul de sondaj nu a cerut un termen exact.

Presiunile financiare împiedică, de asemenea, această grupă de vârstă să facă saltul financiar de a întemeia o familie.

Jumătate dintre persoanele care se apropiau de 30 de ani erau căsătorite în 1993. Acest număr este astăzi mai aproape de un sfert.

Sondajul arată că acest lucru ar fi putut avea un efect asupra dorinței americanilor sub 35 de ani de a avea un copil, deoarece și acest număr s-a redus dramatic.

Unii părinți au și ei o perioadă dificilă

Mai mult de o treime dintre părinți, în special cei cu venituri mici, au declarat că și-au afectat propria situație financiară ajutându-și copiii.

În același timp, 14% dintre toți părinții au declarat că au primit ajutor din partea copiilor lor tineri adulți, fie pentru o cheltuială unică, fie pentru un cost recurent. Acest număr a urcat la 29% în cazul părinților cu venituri mai mici.

De asemenea, mulți copii care locuiesc acasă dau adesea o mână de ajutor, aproape trei sferturi dintre ei ajutând la plata chiriei sau a ipotecii sau la cheltuieli casnice, cum ar fi alimentele.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: