Statul pregătește contracte de muncă pentru menajere, grădinari și plimbători de câini

caine, animal, plimbare

Guvernul va introduce un contract de muncă pentru angajații casnici, precum menajere, grădinari, plimbători de câini, șoferi, paznici sau bucătari. Modificările sunt incluse într-un proiect de lege care va reglementa desfășurarea activităților casnice de către un salariat în folosul unei persoane fizice, scrie profit.ro.

În prezent, o persoană fizică nu poate angaja o altă persoană fizică, întrucât îi lipsește statutul de angajator, și nu poate efectua numite operațiuni, cum ar fi înregistrarea contractului și plata contribuțiilor și impozitului. O persoană fizică poate lucra în prezent pentru o altă persoană fizică doar prin intermediul unei firme sau dacă dispune de o formă de organizare precum PFA, potrivit sursei citate.

Acum, statul va defini salariatul casnic ca fiind orice persoană care desfășoară activități casnice în schimbul unei remunerații, în temeiul unui contract de muncă, cu normă întreagă sau parțială, pe durată nedeterminată sau determinată. Salariatul va putea locui și la locul unde își desfășoară activitatea.

Persoana fizică angajator va avea o serie de obligații deloc atractive, precum constituirea de garanții, într-un cont al statului, pentru contribuțiile și impozitele datorate de angajat și angajator, relevă documentul pregătit de Guvern.

Citește știrea integral pe profit.ro.

Sursa foto: Pexels/Mikayla Meeker

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *