STB a mărit la maximum parcul de vehicule și a chemat angajați de acasă, pentru a prelua călătorii de la metroul închis

Carmen Radu mart. 26, 2021 0 comentarii
stb societatea de transport bucuresti autobuz

Societatea de Transport București a mărit la maximum parcul de vehicule și a chemat angajați de acasă pentru a prelua fluxul de călători care nu pot folosi vineri metroul, din cauza protestelor sindicaliștilor. Și ceilalți doi operatori din Capitală vor lua măsuri pentru a prelua fluxul suplimentar.

„Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineață ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafață, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la Metroul bucureștean”, arată un comunicat al TPBI.

Astfel, Societatea de Transport București – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcționează pe trasee care asigură transportul între stațiile de metrou, chemând la lucru chiar și angajații de la domiciliu.

STB transmite că se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.

Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport.

„STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor.

Considerăm că este de datoria angajaților STB să vină în sprijinul cetățenilor care utilizau în mod obișnuit metroul și să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, transmite compania, într-un comunicat.

Ceilalți doi operatori sunt STV SA – Serviciul Transport Voluntari, care și Ecotrans STCM SA.

TPBI transmite că monitorizează fluxurile de călători și va dispune măsuri suplimentare, în funcție de fluctuații.

Asociația are ca scop planificarea strategică, monitorizarea și avizarea activităților privind autorizarea, organizarea, gestionarea și controlul funcționării serviciilor publice de transport de călători în regiunea București-Ilfov pentru transportul cu autobuze, troleibuze, tramvaie și alte mijloace de transport public de călători.

Sindicaliștii de la Metrorex au blocat vineri dimineață metroul după ce compania controlată de Ministerul Transporturilor a aplicat vineri o nouă lovitură sindicatului condus de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD și lider al organizației de peste 20 de ani. Astfel, Metrorex a notificat o firmă controlată de sindicalistul Rădoi să elibereze toate spațiile comerciale din metrou până la 2 aprilie.

A fost doar ultima dintr-o serie de decizii luate de Ministerul Transporturilor în mandatul lui Cătălin Drulă, prin care acesta a încercat să stopeze influența puternicului sindicat.

Sursa foto: Facebook/STB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.