Stelian Ion: Pasul următor ar fi ca ministrul Justiției să dea ordin procurorilor/ Reacția fostului ministru, după ce Predoiu a cerut Parchetului General să cerceteze infracțiuni legate de majorarea facturilor la energie

stelian ion ministerul justitiei sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a criticat, joi, decizia lui Cătălin Predoiu de a cere Gabrielei Scutea, procurorul general al României, să ”prevină și să combată” eventuale infracțiuni legate de creșterea facturilor la energie.

Ion a spus că demersul lui Predoiu este ”exercițiu ieftin de imagine”, iar ministrul face ”îndrumări ceaușiste”.

Predecesorul lui Cătălin Predoiu a mai transmis că următorul pas pe care ministru l-ar putea face ar fi unul ”periculos” și anume ”să dea ordin procurorilor”.

Stelian Ion a cerut ministrului să reia procedura de selecție a procurorilor de rand înalt, ”respectând de data asta avizele Secției pentru procurori din CSM”.

  • ”Aveți lucruri importante de făcut, nu mai pierdeți vremea cu „îndrumări”, asigurarea cvorumului la CSM pentru promovări controversate la ÎCCJ sau majorări salariale”, a mai spus fostul ministru al Justiției.

Mesajul lui Stelian Ion

S-a trezit ministrul Cătălin Predoiu să rezolve criza energetică. A dat, chipurile, îndrumare scrisă procurorului general să se ocupe de fenomenul infracțional din domeniul energiei. Evident, exercițiu ieftin de imagine. Oare vor ieși acum la iveală, că a dat Predoiu „îndrumare”, toate ițele băieților deștepți din zona energiei?

Ca și cum procurorul general nu știe ce se întâmplă în țara asta, ca si cum parchetele nu primesc sesizări, era nevoie de „îndumări” din partea ministrului Predoiu. Pasul următor, extrem de periculos, ar fi ca ministrul justiției să dea ordin procurorilor!

Domnule Predoiu, în loc de exerciții facile de imagine și îndrumări ceaușiste date procurorilor, de la partid, mai bine faceți ce e important să faceți: reluați procedura de selecție pentru procurorii de rang înalt, respectând de data asta avizele Secției pentru procurori din CSM. DIICOT are conducere interimară de când ați dat-o în bară cu numirea Georgianei Hosu la conducerea instituției.

În plus, continuați lupta pe care am început-o pe preluare măcar a unei părți (cca 1.000) de polițiști de poliție judiciară de către parchete, propuneți o procedură de numire a procurorilor de rang înalt echilibrată, în care rolul politicului să fie diminuat, continuați demersurile grupului de lucru pe care l-am înființat pentru DNA-ul pădurilor, luptați pentru independenta reală a magistraților, găsiți soluții pentru atragerea procurorilor către DNA si DIICOT, propuneți reforma Inspecției Judiciare și a Consiliului Superior al Magistraturii! Aveți lucruri importante de făcut, nu mai pierdeți vremea cu „îndrumări”, asigurarea cvorumului la CSM pentru promovări controversate la ÎCCJ sau majorări salariale.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *