STUDIU: Nouă din zece români apreciază că inovaţia le uşurează viaţa, iar șapte din zece români s-ar simți mai în siguranță într-o casă construită din materiale moderne și sustenabile

inovatie, evrika

93% dintre români consideră că inovaţia le uşurează viaţa, în timp ce 82% declară că aceasta îi ajută să economisească, conform unui studiu Reveal Marketing Research, citat de Agerpres. Marea parte a tinerilor cu vârste între 25 şi 34 de ani cred că modernitatea are un rol important în protejarea mediului înconjurător (88%) şi contribuie, de asemenea, la un trai mai sănătos (81%).

În ceea ce privește genul, bărbaţii consideră într-o mai mare măsură că inovaţia le poate oferi posibilitatea unui trai mai sănătos (82%) şi să economisească (76%).

Când vine vorba de propria lor casă, şapte din zece români sunt încrezători în cel mai inovator şi sustenabil material de zidărie. 83% s-ar simți mai în siguranță într-o astfel de casă construită din materiale moderne. În acest sens, 45% dintre specialiști le recomandă românilor folosirea BCA-ului ca material principal de zidărie. Pe locul 2 in menţiunile specialiştilor se află cărămidă cu 31%, în timp ce locul 3 este ocupat de bolţarii de beton (8% din totalul recomandărilor).

Pentru români, siguranța propriei locuințe este dată de vechimea clădirii (85%), amplasament (82%) şi de materiale de construcţii (84%).

Studiul celor de la Reveal Marketing Research a cuprins un eşantion reprezentativ naţional (urban şi rural) format din specialişti în domeniul construcţiilor (dezvoltatori imobiliari, arhitecţi, ingineri structurişti, muncitori calificaţi) de 510 respondenţi. Marja de eroare este de +/-3%, iar nivelul de încredere de 95%.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *