SUA sancționează 328 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei, zeci de companii rusești de apărare, precum și pe CEO-ul Sberbank

Redacția mart. 24, 2022 0 comentarii
joe biden, presedinte american, sua, statele unite, casa albă, washington

SUA include pe lista de sancțiuni zeci de companii rusești de apărare, 328 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei și șeful celei mai mari instituții financiare din Rusia, Herman Gref de la Sberbank, a transmis Departamentul Trezoreriei SUA. Această acțiune se aliniază cu acțiunile similare întreprinse de Uniunea Europeană, Regatul Unit și Canada și reflectă unitatea continuă pentru a-l trage pe Putin la răspundere pentru războiul împotriva Ucrainei

Pe listă sunt incluse mai multe companii care fac parte din baza industrială de apărare a Rusiei și care produc arme care au fost folosite în atacul Rusiei împotriva populației, infrastructurii și teritoriului Ucrainei. Prin tăierea a 48 de companii de la resursele tehnologice și financiare occidentale, acțiunea de astăzi va avea un efect profund și de lungă durată asupra bazei industriale de apărare a Rusiei și a lanțului său de aprovizionare.

Membrii Dumei Ruse au susținut eforturile Kremlinului de a încălca suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv prin tratate care recunosc independența autoproclamată a zonelor din estul Ucrainei controlate de împuterniciții Rusiei, cunoscute sub numele de așa-numita Republică Populară Donețk și Republica Populară Lugansk.

Pe lângă adăugarea a celor 328 de membri ai Dumei de Stat pe lista de sancțiuni, Trezoreria desemnează și Duma de Stat ca entitate. Acțiunile de astăzi sunt întreprinse în conformitate cu Ordinul executiv (EO) 14024, care autorizează sancțiuni împotriva Rusiei pentru activitățile sale externe dăunătoare, inclusiv încălcarea principiilor fundamentale ale dreptului internațional, precum respectul pentru integritatea teritorială a altor state. Acțiunile biroului completează eforturile în desfășurare ale aliaților și partenerilor noștri de a-i trage la răspundere pe toți cei responsabili pentru promovarea acestui război de alegere inadmisibil împotriva Ucrainei și a poporului său.

Herman Gref, șeful Sberbank, este unul dintre persoanele de pe lista sancțiunilor SUA, fiind sancționat azi și în Marea Britanie, despre care Economedia a scris aici.  De asemenea, Trezoreria a emis noi îndrumări privind tranzacțiile cu Banca Centrală a Federației Ruse care implică aur.

Puteți accesa de AICI lista întreagă cu persoanele și companiile sancționate.

Sursa foto: Facebook / The White House

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.