SUA: Un acord de 30 de miliarde de dolari între Visa şi Mastercard, referitor la comisioanele cardurilor, este în pericol

plati electronice, carduri, visa, mastercard Sursa foto: Pixabay

Acordul antitrust de 30 de miliarde de dolari propus de Visa şi Mastercard pentru a limita comisioanele cardurilor de credit şi de debit pentru comercianţi este în pericol, după ce un judecător din New York a semnalat că se pregăteşte să respingă acordul, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Judecătorul de district din SUA Margo Brodie, din Brooklyn, le-a spus avocaţilor companiilor de carduri şi celor care obiectează, în cadrul unei audieri de joi, că ”probabil că nu va aproba acordul”, potrivit înregistrărilor instanţei.

Ea plănuieşte să scrie o opinie în care să explice decizia şi raţionamentul ei.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Ambele companii au spus că sunt dezamăgite.

Mastercard a numit acordul ”o soluţie echitabilă” care a oferit companiilor mai multă flexibilitate în gestionarea tranzacţiilor cu cardul, iar Visa a numit-o ”o soluţie adecvată” pentru cazul vechi de aproape 19 ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acordul anunţat pe 26 martie era menit să rezolve majoritatea cererilor din litigiul la nivel naţional, întreprinderile mici cuprinzând mai mult de 90% dintre comercianţii care decontează.

Companiile s-au plâns de multă vreme că Visa şi Mastercard percep comisioane excesive de swipe sau comisioane de interschimb pentru procesarea plăţilor cu cardul de credit şi datorii şi le interzic ilegal să orienteze clienţii către forme de plată mai ieftine.

Comisioanele au totalizat 172 de miliarde de dolari în 2023 şi s-au dublat în ultimul deceniu, potrivit Merchants Payments Coalition, care reprezintă comercianţii cu amănuntul, băcăniile, magazinele universale şi benzinăriile.

Conform acordului, comisionul mediu de 1,5% până la 3,5% ar scădea cu cel puţin 0,04 puncte procentuale timp de trei ani.

Visa şi Mastercard au convenit, de asemenea, să limiteze comisioanele pentru cinci ani şi să elimine prevederile anti-direcţionare.

Printre părţile care obiectează se numără Federaţia Naţională de Retail, cel mai mare grup de comerţ cu amănuntul din lume. Ea a numit acordul ”vădit insuficient” şi beneficiile sale ”minime şi temporare”, spunând că acesta va lăsa în continuare Visa şi Mastercard să dicteze comisioanele de transfer şi va impune o interdicţie ”practic nelimitată” asupra pretenţiilor viitoare ale comercianţilor.