SUA vor să impună noi sancțiuni pentru mai multe sectoare, inclusiv asupra lanțurilor de aprovizionare rusești

Redacția mart. 29, 2022 0 comentarii
vapor, transport maritim, containere, comert

Statele Unite și aliații lor intenționează să impună noi sancțiuni asupra mai multor sectoare ale economiei rusești care sunt esențiale pentru susținerea invaziei sale în Ucraina, inclusiv asupra lanțurilor de aprovizionare, a declarat marți secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, citat de Reuters.

„Pe lângă sancționarea companiilor, plănuim să mai luăm măsuri pentru a întrerupe lanțurile lor de aprovizionare critice. Scopul nostru este să folosim o abordare integrată care să includă controale la export care vor avea efect în timp și sancțiuni care vor avea efect imediat”, a declarat Adeyemo.

Sancțiunile anterioare au lipsit Kremlinul de resurse și au contribuit la paralizarea economiei Rusiei. Adeyemo a declarat că acestea vor rămâne în vigoare atâta timp cât invazia continuă.

El a atribuit succesul sancțiunilor unui efort multilateral puternic și forței unui sistem economic și financiar internațional construit de țările democratice la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, care a creat instituții precum Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și precursorul Organizației Mondiale a Comerțului.

De când a început invazia în Ucraina, pe 24 februarie, aliații occidentali au înghețat activele băncii centrale a Rusiei, au interzis băncilor rusești importante și oligarhilor să facă tranzacții în valută și au impus restricții asupra exporturilor de semiconductori și alte tehnologii.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.