Suedia vrea să investească 104 miliarde de dolari în autostrăzi și căi ferate, în următorii 12 ani

Carmen Radu apr. 16, 2021 1 comentarii
suedia, stockholm, trenuri, infrastructura

Guvernul suedez vrea să aloce o sumă record de 876 miliarde de coroane (104 miliarde de dolari) pentru construcţia şi mentenanţa autostrăzilor şi căilor ferate în următorii 12 ani, în cadrul planurilor acestei ţări nordice de a ajunge la neutralitatea emisiilor de carbon până în 2045, transmite Bloomberg.

Cea mai recentă propunere reprezintă o majorare cu 176,5 miliarde de coroane a planului anterior şi de asemenea cel mai mare masterplan de investiţii în infrastructură din istoria Suediei, a declarat vineri ministrul Infrastructurii, Tomas Eneroth. Planul ar urma să demareze din 2022, dacă va fi aprobat de parlamentari.

„Acesta este un pas important în transformarea Suediei în prima ţară din lume fără combustibili fosili”, a declarat la rândul său ministrul Mediului, Per Bolund, subliniind că este nevoie să fie puse la punct noi magistrale de transport, să fie reduse emisiile poluante din transport şi să fie conectate cele trei regiuni metropolitane ale ţării.

Planul prevede de asemenea că o mult discutată reţea de cale ferată de mare viteză va fi construită, aşa cum s-a convenit în rândul partidelor din coaliţie, au spus cei doi miniştri.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Intersant pentru cine fac aceste investitii si, mai ales, cine va munci pe santiere. Pana in 2045 Suedia va fi republica Islamica, ca sa nu zic califat, la ce rata de islamizare au, araba a devenit a doua cea mai vorbita limba acolo. Musulmanii veniti nici nu vor sa auda de munca, stau pe ajutoare sociale sau fac treburi mai usoare, vanzatori, taximetristi, paznici. Suedezii nativi sunt imbatraniti, natalitatea e scazuta, peste 50 % din gopsodarii au cate un singur locuitor. Tot vor apela la est europeni sa le faca drumuri si cai ferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *