SURSE Coaliția a decis ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare proiectele de legi cu măsurile fiscale și să le trimită Parlamentului pentru începerea procedurii de asumare a răspunderii

G4Media sept. 15, 2023 2 comentarii
Marcel Ciolacu, Marian Neacsu, sedinta de guvern Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Coaliția a decis ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare proiectele de legi cu măsurile fiscale – noile taxe, impozite și reducerile de cheltuieli – și să le trimită Parlamentului pentru începerea procedurii de asumare a răspunderii, au declarat pentru G4Media.ro surse din coaliție.

Proiectele urmează să fie adoptate astfel încât măsurile să poată intra în vigoare la 1 octombrie, așa cum au agreat guvernanții cu Comisia Europeană.

Principalele măsuri fiscale care vor fi asumate de Guvern:

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Impozitul pentru microîntreprinderi: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei, impozitul va fi de 1% din cifra de afaceri. Pragul 2: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri

Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30% e introdus automat impozitul pe profit de 16% și dispare impozitul de 3% pe cifra de afaceri, a mai spus Boloș.

Scutirea de impozit în IT, agricultură și industria alimentară se aplică doar pentru venituri lunare brute sub 10.000 lei.

Mai multe produse vor aplica TVA de 9% în loc de 5%, iar altele de 19% în loc de 9%.

Cresc accizele la țigarete și produse alcoolice.

O nouă taxă, respectiv un impozit special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare: clădiri cu valoare individuală sau cumulată peste 2.500.000 de lei sau autoturisme de peste 375.000 lei.

O nouă taxă pentru companii, respectiv „ajustorul fiscal pentru impozitul pe profit”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Dupa ce aceasta lege va fi data in forma actual, un stat incompetent va fura din munca celor competenti stiind ca cei care sunt corecti nu vor avea pilele si resursele “altora”.
    Taxele vor creste de 15+ ori mai mult, dar asta doar pentru cei care chiar depun eforturi mari sa munceasca si sa fie independenti. Statul e incompetent. Va lua banii si nu ii va investi, ii va folosi prost si apoi tot cei care muncesc vor plati in continuare.
    Parintii nostri care nu au furat au nevoie de ajutor financiar de la copii la batranete.
    Copiii nostri pe care vrem sa ii educam sa fie corecti, isteti, descurcareti si independenti – au nevoie de mare ajutor financiar de la noi ca si parinti.
    Cand ni se intampla ceva cu sanatatea noastra, trebuie sa avem multi bani sa ne tratam in spitale private ca in cele de stat murim cu zile , si parintii nostri, si copiii nostri si noi. 47.5% taxe din salarii si 10%+ taxele actuale nu ne ofera aproape nimic. Nimic vom primi si de acum incolo pentru 47.5% taxe pe salarii + 30%+ noile taxe. Vom plati statului enorm de multi bani, dar voi nu veti da nimic inapoi – nici parintilor nostri, nici copiilor nostri si nici noua. Noi, ca adulti care muncim si vedem ce se intampa cu adevarat, stim ca nu vom avea pensii sau ajutor de la un stat incompentent cand ne va veni vremea (daca ne va veni) Nu vom intra in politica, nu vom fi nepoti sau rude, va trebui sa muncim si sa platim taxe imense in continuare pana la sfarsit. Stim ce se intampla, dar nu putem face nimic.
    Vreti un stat cu taxe ca in Europa. Mariti taxele pentru toti. Sa murim cu totii si atunci veti fi macar un stat corect. Ca eficient nu veti reusi sa fiti.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.