Surse: Coaliția de guvernare s-a înțeles pe noile măsuri de sprijin la energie pentru populație. Contre privind impozitarea companiilor, pentru a reduce impactul bugetar de 40 de miliarde de lei / OUG ar putea fi adoptată vineri

Dania Marcu mart. 17, 2022 0 comentarii
contor, energie electrica, curent

Coaliția de guvernare s-a înțeles pe pachetul de măsuri de sprijin pentru populație de la 1 aprilie, măsurile urmând să fie cele anunțate luna trecută de premierul Nicolae Ciucă, potrivit surselor Economedia. În schimb, social-democrații și liberalii nu s-au înțeles cu privire la supraimpozitarea companiilor din energie și urmează noi discuții pentru a stabili forma, astfel încât să reducă impactul bugetar de 40 de miliarde lei al legii. Ordonanța de urgență cu noile măsuri ar putea fi aprobată vineri de Guvern.

Astfel, în ședința de miercuri seară, coaliția s-a înțeles pe pachetul de măsuri pentru populatie, care rămâne așa cum a anunțat premierul Ciucă: introducerea unui tarif social de 0,68 lei pe kwh, TVA inclus pentru gospodării cu consum lunar de până la 100 kwh, măsură de care vor beneficia 4 milioane de gospodării. Prețul gazelor din producția interna s-ar reglementa, astfel încât la consumator prețul să fie de maxim 0,31 bani pe kWh. (Detalii, AICI)

Coaliția nu s-a înțeles încă în privința impozitării companiilor de energie, potrivit surselor Economedia. După calculele PSD, așa cum a propus ministrul Energiei Virgil Popescu măsurile, impactul ar fi de 40 miliarde lei, adică prea mare. (Detalii, AICI)

Ministrul Energiei Virgil Popescu și ministrul Finanțelor Adrian Câciu se întâlnesc astăzi ca să stabilească pe ce scenariu de impozitare se va merge, pentru a reduce impactul bugetar al măsurilor.

Sunt șanse ca Ordonanța de urgență pe energie să fie adoptată vineri în ședința de Guvern, mai arată sursele.

Sursa foto: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.