UPDATE: Nicolae Ciucă: Anul viitor vom avea o creştere semnificativă a bugetului alocat investiţiilor – 7,2%, reprezentând peste 110 miliarde de lei

G4Media dec. 5, 2022 0 comentarii
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati

UPDATE: Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că, anul viitor, bugetul alocat investiţiilor va avea o majorare semnificativă şi anume 7,2%, ceea ce reprezintă peste 110 miliarde de lei, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Şi anul acesta, am alocat cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani pentru investiţii, aproape 90 de miliarde de lei”, a mai spus premierul.

„Anul viitor vom avea o creştere semnificativă a bugetului alocat investiţiilor – 7,2%, reprezentând peste 110 miliarde de lei. Şi anul acesta, am alocat cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani pentru investiţii, aproape 90 de miliarde de lei. Măsurile bune luate de guvern se văd în creşterea economică a României, dar şi în creşterea investiţiilor străine directe, care au fost peste 9 miliarde de euro în 2022”, a scris Nicolae Ciucă.
Premierul a adăugat că „investiţiile înseamnă, pe lângă dezvoltare şi modernizare în toate sistemele cheie, şi crearea de noi locuri de muncă”.
„În contexte economice dificile, precum cel prin care trecem, investiţiile sunt cea mai bună soluţie pentru a le asigura cetăţenilor un trai decent, mai multe oportunităţi şi creşterea veniturilor”, a completat şeful Executivului.

Știrea inițială: Liderii coaliției de guvernare au agreat luni într-o ședință ca bugetul alocat investițiilor în 2023 să fie de 7,2% din PIB, au declarat pentru G4Media surse liberale. Propunerea de a crește ponderea investițiilor ar fi venit de la PNL, potrivit surselor citate.

Coaliția discută proiectul de buget încă din luna octombrie, dar proiectul nu a fost nici acum agreat la nivel politic și adoptat de guvern.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *