Surse: Și industria telecom critică aspru noua ordonanță pe energie: E o palmă dată industriilor vitale precum cea de telecomunicații. „Ajutorul” oferit de Guvern înseamnă costuri suplimentare de peste 400 de milioane de euro

antena, comunicatii, telecomunicatii, tehnologia 5g Sursa foto Pixabay Sursa foto: Pixabay

Industria telecom critică, alături de mediul de afaceri, noua ordonanță pe energie adoptată de Guvern, spunând că este „o palmă dată industriilor vitale precum cea de telecomunicații” și că va însemna costuri suplimentare de peste 400 de milioane de euro.

„E o palmă dată industriilor vitale precum cea de telecomunicații, care folosesc energie pentru ”a ține în viață” echipamentele care permit românilor să foloseasca internetul și telefonia mobilă. În cele mai multe regiuni din România, industria de telecomunicații nu poate apela la surse verzi de energie pentru că echipamentele sunt în zone izolate, greu accesibile”, au arătat surse din industria telecom pentru Economedia.

Conform industriei, „ajutorul” oferit de Guvern înseamnă costuri suplimentare de peste 400 de milioane de euro doar pentru industria de telecomunicații.

„Acești bani erau prevăzuți pentru investiții în echipamente noi, extinderea semnalului și internet de mare viteză în zonele rurale. Noile costuri suplimentare doar pentru curentul electric folosit pentru a ține România conectată la internet și telefonie fac neatractivă inclusiv viitoarea licitatie 5G”, au mai declarat sursele din industria telecom pentru Economedia.

Și Confederația Patronală Concordia, care reunește peste 2.000 de firme, critică faptul că Guvernul a adoptat din nou fără consultări ordonanța de urgență care schimbă măsurile de sprijin la energie și spune că astfel de acte cresc considerabil riscul ca la iarnă să avem probleme grave și cu costuri prea mari.

Reamintim că Guvernul a adoptat chiar joi în ședință această ordonanță de urgență, pe care a publicat-o abia joi după amiază. Ședința a fost deja amânată cu o oră și jumătate, potrivit agendei oficiale a executivului. Ședința era programată la ora 15.00, dar a fost amânată pentru 16.30. În guvern au loc discuții încă de dimineață pe tema ordonanței, existând neînțelegeri între diferiții actori cu privire la prevederi, potrivit informațiilor G4Media. Conform surselor Economedia, proiectul de ordonanță nu a fost trimis la Consiliul Economic și Social pentru aviz.Guvernul a explicat că nu a fost nevoie de avizul CES, pentru că a promovat doar modificări la o ordonanță deja avizată de CES.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *