Țările care pun interdicție pe bitcoin: Unde sunt interzise tranzacțiile cu criptomonede

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Bitcoin a prins popularitate în ultimii ani, mulți utilizatori investind în criptomonedă, iar alte mari companii permițând tranzacțiile cu monedele virtuale. În timp ce majoritatea țărilor nu fac utilizarea bitcoin în sine ilegală, alte state au impus limitări asupra modului în care bitcoin poate fi utilizat, băncile interzicând clienților săi să facă tranzacții cu criptomonede. Alte țări au interzis pur și simplu utilizarea bitcoin și a criptomonedelor. Acestea sunt țările care au o relație tensionată cu lumea cripto, potrivit publicației Euronews.

Algeria

În prezent, Algeria interzice utilizarea criptomonedei în urma adoptării unei legi financiare în 2018 care a făcut ilegală cumpărarea, vânzarea, utilizarea sau deținerea de monede virtuale.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Bolivia

Locuitorilor Boliviei li se interzice complet utilizarea bitcoin din 2014. Banca Centrală a emis o rezoluție prin care interzice și orice altă monedă care nu este reglementată de o țară sau zonă economică.

China

China a luat măsuri severe asupra criptomonedelor cu o intensitate din ce în ce mai mare pe parcursul anului 2021. Oficialii chinezi au emis în mod repetat avertismente cetățenilor să rămână departe de piața activelor digitale și au oprit schimburile valutare din China și de peste mări.

Pe 27 august, reprezentanții Bancii Populare a Chinei au descris criptomonedele drept active speculative și a avertizat oamenii să-și „protejeze buzunarele”.

Instituția dorește să fie una dintre primele bănci centrale majore din lume care să-și lanseze propria monedă digitală și, astfel, ar putea monitoriza mai îndeaproape tranzacțiile cetățenilor. Pe 24 septembrie 2021, banca a mers mai departe și a interzis definitiv tranzacțiile cu criptomonede în țară.

Columbia

În Columbia, instituțiile financiare nu au voie să faciliteze tranzacțiile cu Bitcoin. În 2014, autoritățile au avertizat instituțiile financiare că nu pot „proteja, investi, intermedia sau gestiona operațiunile cu monede digitale”.

Egipt

Autoritățile din Egipt au emis un decret religios în 2018, interzicând tranzacțiile cu bitcoin. Deși nu sunt obligatorii, legile bancare din Egipt au fost înăsprite în septembrie 2020 pentru a preveni tranzacționarea sau promovarea criptomonedei fără o licență a Băncii Centrale.

Indonezia

Banca Centrală a Indoneziei a emis noi reglementări care interzic utilizarea criptomonedelor, inclusiv bitcoin, ca mijloc de plată începând cu 1 ianuarie 2018.

India

India devine din ce în ce mai ostilă față de criptomonede. Pe 23 noiembrie 2021, guvernul și-a anunțat intenția de a introduce un nou proiect de lege în parlamentul indian care să stabilească o nouă monedă digitală susținută de banca centrală și să interzică aproape toate criptomonedele.

La începutul acestui an, a luat în considerare incriminarea deținerii, emiterii, extragerii, tranzacționării și transferului de active cripto. Premierul Narendra Modi a spus că dorește să se asigure că aceste monede digitale nu ajung în mâini greșite.

Irak

În ciuda eforturilor susținute ale autorităților de a bloca utilizarea acestora, criptomonedele devin din ce în ce mai populare în Irak. Banca Centrală a Irakului a fost deosebit de ostilă, emitând în 2017 o declarație prin care interzicea utilizarea lor, care este încă în vigoare până în prezent.

Kosovo

Deși deținerea sau tranzacționarea activelor criptomonede nu este încă interzisă în Kosovo, guvernul a anunțat interzicerea exploatării criptomonedelor la începutul lunii ianuarie, din cauza crizei energetice în creștere. Țara, care și-a declarat unilateral independența în 2008, se confruntă cu o penurie istorică de energie electrică, întreruperile programate de curent fiind acum puse în aplicare pentru a economisi energie. Într-o încercare suplimentară de a reduce risipa de energie, ministrul Economiei a anunțat interzicerea pe termen lung a mineritului de criptomonede în țară.

Macedonia de Nord

Macedonia de Nord este singura țară europeană care a interzis oficial criptomonedele, cum ar fi bitcoin sau ethereum.

Vietnam

Banca de Stat a Vietnamului a declarat că emiterea, furnizarea și utilizarea Bitcoin și a altor criptomonede ca mijloc de plată este ilegal și fac obiectul unei pedepse cu amenzi cuprinse între 150 milioane VND (5.600 euro) și 200 milioane VND (7.445 euro). Cu toate acestea, guvernul nu interzice tranzacționarea cu bitcoin sau deținerea acestora ca active.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: