Tarom reduce cu 20% salariile. Angajaţii vor lucra prin rotaţie doar patru zile pe săptămână, de mâine şi până la sfârşitul anului

tarom

Toţi cei aproximativ 1.400 de angajaţi Tarom vor lucra de mâine şi până la sfârşitul anului prin rotaţie, doar patru zile pe săptămână, măsura fiind valabilă inclusiv pentru personalul tehnic şi piloţi, ceea ce înseamnă reducerea salariilor cu 20%, potrivit unor surse din cadrul operatorului aerian naţional.

Ordinul intern este semnat de noul director general interimar al companiei, pilotul Radu Cătălin Prunariu. Reducerea programului normal de lucru s-a aplicat în cadrul Tarom încă din primăvară, însă doar pentru unele departamente care nu sunt implicate direct în operaţiunile de zbor.

Noul program de lucru de patru zile pe săptămână vine în ciuda creşterii semnificative a numărului de zboruri (Tarom înregistrează şi un număr record de curse charter), iar de mâine, 1 iulie, va fi în vigoare şi Certificatul digital pentru călătoriile în UE.

Tarom ar urma să primească şi un ajutor de stat de 150-200 de milioane de euro pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie şi, totodată, parte a strategiei pentru redresarea companiei. Potrivit planului de redresare, compania ar putea reveni pe profit din 2024-2025, iar personalul va ajunge la aproximativ 1.000 de salariaţi.

Tot de mâine, peste 800 de salariaţi de la Compania Aeroporturi Bucureşti (60% dintre angajaţi) vor intra în şomaj tehnic pe o durată de două luni, măsura fiind luată ca urmare a situaţiei financiare cauzată de scăderea veniturilor din zboruri.

Sursa foto: Facebook/Tarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *