Telefoanele mobile au fost cele mai cumpărate produse prin credit, în 2021. Românii cumpără cele mai noi modele de telefoane, TV-uri sau mobilier nou

Apple, telefon, aplicatii, smartphone Foto: Pexels

Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste 56 milioane de lei finanţare, arată datele unei analize realizate de o instituţie financiară nebancară, scrie Agerpres.

Credex IFN a făcut un top al categoriilor de produse achiziţionate prin credit de bunuri de consum, pe parcursul anului 2021, la nivel naţional, din reţeaua magazinelor Altex, Media Galaxy şi Mobexpert.

„Anul trecut, cea mai cumpărată categorie de produse, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste 56 milioane de lei finanţare. Apoi, televizoarele şi laptopurile au fost în topul listei de cumpărături, în rate, pentru români. Acestea au fost urmate de alte categorii precum maşini de spălat rufe şi vase, aparate frigorifice şi electrocasnice mari de gătit (cuptoare, plite etc). Categoria mobilier ocupă şi ea un loc important în clasament, situându-se pe locul al 7-lea, înaintea expresoarelor de cafea, aparate de aer condiţionat sau centrale termice”, arată analiza.

Astfel, valoarea totală a creditelor pentru bunuri de consum în 2021 a fost de peste 161 milioane de lei, în creştere cu 64% faţă de 2020. La mijlocul anului 2021, Credex IFN a devenit principalul finanţator de credite pentru clienţii retailerilor menţionaţi anterior.

Românii cumpără cele mai noi modele de telefoane, TV-uri sau mobilier

„Acest clasament reflectă preferinţele românilor în ceea ce priveşte cumpărăturile de produse electro-IT şi mobilier. Rezultatele topului ne arată că românii sunt interesaţi de tehnologie şi că investesc în cele mai noi modele de telefoane, TV-uri Smart sau mobilier nou pentru confortul locuinţei. Achiziţia de produse prin credit rămâne o opţiune pentru mulţi dintre clienţii din retail.”, a declarat Traian Baicu, Director General Credex IFN.

Din totalul cumpărăturilor, prin credit, 91% au fost realizate în magazinele fizice din ţară, iar 9% online, prin Aplicaţia Mobilă sau site-ul Credex. Luna noiembrie 2021, marcată de Black Friday, a fost luna cu cele mai mari achiziţii în mediul online, de 26%.

„Perioada medie de creditare este de 22 luni iar valoarea creditului mediu de 3.100 lei. În ceea ce priveşte profilul clienţilor, atât bărbaţii cât şi femeile au fost interesaţi de produsele electro-IT, respectiv 52% bărbaţi şi 48% femei. Vârsta medie a clientului care a accesat un credit pentru bunuri de consum este de 39 ani.”, mai arată analiza.

Conform sursei citate, cel mai scump produs achiziţionat prin credit a fost un TV Samsung în valoare de 14.500 lei iar cel mai ieftin un telefon de 350 lei. Instituţiile financar nebancare (IFN-urile) sunt o alternativă la serviciile bancare tradiţionale pentru că oferă un proces de finanţare simplificat, digitalizat şi rapid.

Topul a fost realizat luând în considerare valoarea produselor achiziţionate în 2021, pentru toate contracte încheiate la nivel naţional, în toate magazinele Altex, Media Galaxy şi Mobexpert.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *