Tesla a vândut un număr record de vehicule fabricate în China în luna iunie

tesla sursa foto: Pixabay

Tesla a înregistrat în iunie cele mai mari vânzări lunare de vehicule fabricate în China de la deschiderea uzinei sale din Shanghai în 2019, potrivit datelor prezentate vineri, în timp ce producătorul auto american a accelerat producția care a fost afectată de blocarea orașului COVID-19, scrie Reuters.

Tesla a vândut 78.906 vehicule fabricate în China în luna iunie, inclusiv 968 pentru export, a precizat Asociația Chineză pentru Autoturisme(CPCA). În luna mai a vândut 32.165 de vehicule și a exportat 22.340.

De asemenea, Tesla a obținut în iunie cea mai mare producție lunară la uzina sa din Shanghai, a adăugat secretarul general al CPCA, Cui Dongshu, fără a oferi o cifră specifică.

Restricțiile COVID din Shanghai în trimestrul aprilie-iunie au împiedicat producția Tesla acolo, în timp ce noile sale fabrici din Berlin și Texas s-au luptat să crească producția.

Directorul general Elon Musk a îndemnat personalul să muncească mai mult pentru a compensa pierderile la sfârșitul trimestrului „foarte greu”, după ce restricțiile zero-COVID din China au provocat perturbări mai profunde ale producției decât prevăzuse.

Uzina din Shanghai, care produce Model 3 și Model Y, s-a redeschis pe 19 aprilie, dar a reluat producția completă abia la mijlocul lunii iunie.

Vânzările totale de autoturisme din China au totalizat 1,97 milioane de unități în iunie, în creștere cu 22% față de anul precedent.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *