Tesla: Cifră de afaceri în creștere cu 74% în primul trimestru

masina electrica, tesla

Tesla a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 10,39 miliarde dolari, ușor peste previziunile analiștilor (10,29 miliarde), scrie Le Figaro.

Grupul lui Elon Musk a livrat în acest interval aproape 185.000 de mașini, un nivel fără precedent „în ciuda multiplelor provocări, printre care factorii sezonieri, instabilitatea lanțurilor de aprovizionare și tranziția spre noile modele Model S și Model X”, a precizat compania, într-un comunicat.

Profitul companiei pe primele trei luni a fost de 438 milioane dolari, față de 16 milioane în aceeași perioadă a anului trecut.

De notat că Tesla a vândut bitcoin în valoare de 272 milioane de dolari în primul trimestru, după ce în februarie achiziționase bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari. „Impactul pozitiv” al acestei acțiuni, prin care Tesla și-a redus expunerea față de bitcoin cu 10%, a fost de 101 milioane dolari, potrivit companiei.

Grupul a dominat mult timp piața mașinilor electrice din Statele Unite dar acum se confruntă cu o concurență în creștere. Potrivit Cox Automotive, Tesla reprezenta 71% din vânzările de vehicule electrice în SUA în primul trimestru, fațăd e 83% în aceeași perioadă a anului 2020.

Tesla Sursa foto: Unsplash/Jannes Glas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.