Tesla va tripla rețeaua sa globală de încărcare rapidă a mașinilor electrice. România are, momentan, cinci Superchargere

Supercharger Sursa foto: Tesla

Tesla vrea să tripleze dimensiunea rețelei sale globale de încărcare rapidă în următorii doi ani. Acest lucru a fost anunțat de managerul Tesla, Drew Baglino, în cadrul conferinței cu investitorii privind ultimele cifre trimestriale. În România, Tesla are fucționale sau în curs de construcție cinci superchargere, la București, Constanța, Pitești, Sibiu și Timișoara.

„Rețeaua s-a dublat în ultimele 18 luni și intenționăm să o triplem în următorii doi ani”, a spus Baglino. La sfârșitul lunii septembrie, Tesla avea 3.254 de locații Supercharger în întreaga lume cu 29.281 de puncte de încărcare, potrivit raportului trimestrial. În comparație cu T3 2020, aceasta înseamnă că rețeaua de încărcare a crescut cu aproximativ 50%, dar livrările au crescut cu 73%.

Potrivit lui Baglino, vicepreședintele senior al Tesla pentru ingineria sistemului de propulsie și a bateriilor, extinderea este destinată nu numai să deschidă noi zone, ci și să crească numărul de superîncărcătoare în regiunile care sunt foarte solicitate.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

„În ceea ce privește Superchargerul, echipa monitorizează congestia și planifică extinderea pentru a asigura experiența clienților cu timpi de așteptare minimi, alături de creșterea flotei noastre de vehicule”, a spus Baglino. „Deși cu siguranță avem de lucru pentru extinderea capacității în unele zone aglomerate, congestionarea medie a rețelei a scăzut în ultimele 18 luni. Cu toate acestea, nu stăm pe loc.”

Pentru a compensa „aglomerația existentă” în unele locații, Tesla intenționează să ia mai multe măsuri. În primul rând, în unele cazuri, vor fi instalate suplimentar Superchargere mobile. În al doilea rând, Baglino a anunțat strategii de prețuri „care încurajează o utilizare mai mare în afara orelor de vârf pentru a evita timpii de așteptare”. Cu toate acestea, el nu a precizat nivelul unei astfel de prețuri flexibile.

Faptul că Baglino anunță acum „extindere accelerată la nivel mondial” nu se datorează doar creșterii mai lente a rețelei Supercharger în comparație cu livrările. Deschiderea Supercharger-urilor către mașinile electrice de la alte mărci, anunțată în vară, ar putea crește drastic cererea și utilizarea, în timp ce – după cum a recunoscut Baglino – unele locații sunt deja supraîncărcate doar cu Tesla. Baglino nu a furnizat detalii sau un calendar suplimentar pentru deschiderea apelului investitorului.

Tesla are, în România, cinci superchargere în Constanța, București, Pitești, Sibiu si Timișoara, la care se adaugă doua conectoare și va fi deschis, în curând, un Service Express în București.

Sursa foto: Tesla

Pe partea europeană, Tesla și-a actualizat harta stațiilor de încărcare la începutul lunii august. De exemplu, în Germania sunt planificate 55 de noi locații Supercharger, ceea ce înseamnă că, după această extindere, ar exista aproximativ 145 de locații acolo. Triplarea anunțată de Baglino probabil nu este încă inclusă în această cifră.

Economedia.ro a întrebat Tesla câte superchargere noi vor apărea în România, dar nu a primit răspuns până la publicarea acestui articol.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: