TikTok și-a dublat veniturile, la 34,3 miliarde de dolari, în ultimul an

Carmen Radu iun. 21, 2021 0 comentarii
tiktok

ByteDance, compania chineză din spatele aplicației video de succes TikTok, și-a dublat câștigurile anul trecut. O notă internă arată că veniturile totale ale companiei au crescut cu 111% la 34,3 miliarde de dolari în 2020. Cifrele subliniază continuitatea popularității globale a TikTok, scrie BBC.

De asemenea, ByteDance a înregistrat o creștere a profitului brut anual cu 93%, până la 19 miliarde de dolari, deși a înregistrat o pierdere netă de 45 miliarde de dolari în aceeași perioadă. Pierderea netă a fost atribuită unei ajustări contabile unice și nu este legată de operațiunile companiei.

Nota internă a arătat, de asemenea, că ByteDance avea aproximativ 1,9 miliarde de utilizatori lunari activi pe toate platformele sale începând cu decembrie anul trecut. Un purtător de cuvânt al ByteDance a confirmat cifrele pentru BBC.

Această creștere vine în contextul în care ByteDance și alți câțiva giganți tehnologici chinezi au fost supuși unei presiuni crescânde din partea guvernelor din întreaga lume.

Joi, Reuters a raportat că un ordin executiv semnat de președintele american Joe Biden la începutul acestei luni ar obliga unele aplicații chineze să ia măsuri mai dure pentru a proteja datele utilizatorilor dacă doresc să rămână pe piața americană. Măsura a venit după ce președintele Biden a revocat un ordin executiv al predecesorului său Donald Trump, care interzicea aplicațiile chinezești TikTok și WeChat în SUA. Interdicția s-a confruntat cu o serie de provocări juridice și nu a intrat niciodată în vigoare.

Politicienii și oficialii și-au exprimat de-a lungul timpului îngrijorarea cu privire la transmiterea datelor personale ale utilizatorilor către guvernul chinez. TikTok a negat acuzațiile că ar fi distribuit datele utilizatorilor cu Beijingul.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *