Tipografia românească Rottaprint a extins vânzările la 16 țări și vrea exporturi majorate cu 10% în 2025

Etichete ambalaje Sursa foto: Facebook / Rottaprint

Rottaprint, tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și folii imprimate în România, companie de familie cu acționariat 100% local, și-a consolidat poziția pe piața internațională și a realizat exporturi în 16 țări la nivel global, comparativ cu 14 țări în 2023. Pentru anul în curs, compania își propune o creștere a exporturilor de circa 10% față de anul precedent și consolidarea prezenței în Ungaria și Germania.

Potrivit reprezentanților Rottaprint, țările care se mențin în topul exporturilor rămân, în continuare, Ungaria și Germania, urmate de Austria, Olanda, Franța și Polonia. În 2024, principalele produse solicitate de clienții internaționali au fost etichetele autoadezive, capacele de aluminiu, precum și manșoanele igienice.

Cele mai mari volume de export au fost direcționate către industria alimentară, în special către segmentul de lactate și preparate din carne, urmată de sectorul chimic, care include atât produsele de îngrijire personală, cât și detergenții pentru uz casnic.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“În 2024 ne-am concentrat pe valorificarea know-how-ului și expertizei noastre dobândite în industria alimentară din România și le-am transpus pe piețele externe în care activăm, în special în Germania și Ungaria. Astfel, prin înțelegerea nevoilor specifice și oferirea unor soluții personalizate, am investit în echipele noastre din afară, pentru a răspunde rapid și eficient solicitărilor clienților de pe aceste piețe, unde standardele de calitate sunt extrem de ridicate. De asemenea, am fost prezenți pentru prima dată cu stand la târgul FachPack din Germania, unul dintre cele mai importante târguri comerciale din Europa dedicate industriei ambalajelor, fiind un pas important pentru creșterea vizibilității noastre. Anul acesta, ne propunem să continuăm această strategie prin participarea la evenimente de profil, dar și prin optimizări organizaționale care să sprijine și mai bine echipele noastre din birourile externe”, declară Cristi Nechita-Rotta, Director General Rottaprint.

Pentru anul în curs, compania își propune o creștere a exporturilor de circa 10% față de anul precedent și consolidarea prezenței sale în Ungaria și Germania.

În ceea ce privește piața internațională, într-un context global marcat de incertitudini geopolitice, evoluția rămâne strâns legată de situația din Ucraina și de impactul acesteia asupra economiei europene. Posibila scădere a consumului și încetinirea investițiilor în industria alimentară sunt factori care pot influența cererea pe anumite segmente.

Cu o istorie de 34 de ani pe piața din România, Rottaprint a încheiat 2024 cu o cifră de afaceri de peste 37 milioane euro, în creștere cu aproximativ 7% față de anul anterior. Compania cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține în prezent două centre logistice în România: Brașov și Ilfov și două centre logistice în Ungaria și Germania.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.