Topul celor mai stresante și aglomerate aeroporturi din lume

aeroport budapesta Foto: Airport Budapest, Facebook

Anul 2024 a fost deja un an dificil pentru călătoriile cu avionul, industria aviatică fiind afectată de greve, defecțiuni tehnice și condiții meteorologice perturbatoare. Pentru a vă face călătoria puțin mai relaxantă, gândiți-vă să evitați următoarele aeroporturi, care au fost clasate ca fiind cele mai stresante din lume.

Un studiu publicat de VisaGuide.World a realizat un clasament al celor mai stresante aeroporturi din lume.
În cadrul sondajului au fost chestionați 1.642 de pasageri aerieni de 53 de naționalități diferite, care au efectuat cel puțin două călătorii aeriene internaționale în 2023.

Aceștia au fost întrebați ce aspecte ale călătoriei cu avionul i-au stresat cel mai mult. Acestea s-au dovedit a fi numărul mare de pasageri, aeroporturile mari, adesea dificil de navigat din cauza dimensiunilor lor, aeroporturile aglomerate, frecvența întârzierilor zborurilor și distanța față de centrul orașului.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Pe baza acestor preocupări, VisaGuide.World a stabilit un clasament al aeroporturilor folosind cinci factori: numărul total de pasageri, dimensiunea aeroportului în metri pătrați, densitatea pasagerilor pe metru pătrat, ponderea întârzierilor anuale și distanța față de centrul orașului în kilometri.

Londra Gatwick este cel mai stresant aeroport din lume

Londra Gatwick, al doilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie, a ieșit în evidență ca fiind cel mai stresant aeroport la nivel global pentru a călători.

Deși numărul de pasageri care utilizează Gatwick este sub medie în comparație cu alte aeroporturi, acesta are unul dintre cele mai mari scoruri de densitate a pasagerilor.

Procentul său de întârzieri anuale este al doilea cel mai mare din primele zece, iar distanța față de centrul orașului – 43 de kilometri – este cea mai mare.

Jumătate din primele zece aeroporturi cele mai stresante din lume se află în Europa

Aeroportul Istanbul din Turcia se află pe locul al doilea. Este cel mai aglomerat din Europa, cu 64.289.107 de pasageri înregistrați în 2022, ceea ce îl face al șaptelea cel mai aglomerat aeroport din lume.

Călătorii susțin că se confruntă adesea cu dificultăți în navigarea pe aeroport din cauza dimensiunii sale enorme – peste 76 de milioane de metri pătrați.

Aeroportul german din Munchen a ocupat locul al treilea. Acesta a înregistrat mai puțin de jumătate din numărul de pasageri de la Istanbul în același an – 31.642.738 de pasageri. Dar dimensiunea aeroportului din München este de cinci ori mai mică decât cea a aeroportului din Istanbul.

Aeroportul Internațional Denver din Statele Unite se află pe locul patru, iar poziția a cincea este ocupată de un alt hub britanic, Aeroportul Heathrow.

Heathrow este al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, cu 61.614.508 de pasageri și este chiar mai mic decât aeroportul din München.

Locul șase a fost ocupat de Aeroportul Internațional Los Angeles, urmat de Aeroportul Internațional Roma-Fiumicino, Aeroportul Internațional Dallas Fort Worth, Aeroportul Internațional John F. Kennedy și Aeroportul Internațional O’Hare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Când semnează Redacția sigur sunt greșeli de redactare .
    Nu vă mai spun unde să corectați .
    In rest numai de bine.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.