Toyota reduce cu 40% producția în septembrie, din cauza penuriei de semiconductori

toyota-prius-e1583959475953

Gigantul auto Toyota va reduce producția în septembrie cu 40% comparativ cu previziunile sale, din cauza penuriei mondiale de semiconductori, potrivit informațiilor publicate joi de cotidianul Nikkei, citat de Le Figaro.

Luna trecută, Toyota, cel mai mare constructor mondial ca volum în 2020, a anunțat că mizează pe o producție de circa 900.000 de vehicule în septembrie. Acum, obiectivul este redus la circa 500.000, afirmă cotidianul economic japonez, care nu citează surse.

Nikkei relatează că Toyota va suspenda temporar liniile de producție în mai multe uzine din Japonia, la începutul săptămânii viitoare, și va reduce producția în America de Nord, în China și în Europa. Contactată de AFP, Toyota nu a dorit să comenteze informația.

Gigantul japonez a recuperat mai rapid impactul Covid-19 în comparație cu numeroși concurenți ai săi și a gestionat bine criza mondială de semiconductori, care perturbă industria auto de luni de zile. Dar, în cele din urmă, penuria a lovit și Toyota.

Toyota a publicat la începutul lui august rezultate în creștere foarte puternică pentru primul trimestru 2021/2022 care a început în 1 aprilie, dar fără a majora previziunile anuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.