Toyota va vinde exclusiv modele cu emisii zero în Europa de Vest

toyota bz4x Sursa foto: Toyota

Toyota a anunțat că toate vânzările de vehicule noi ale companiei din Europa de Vest vor fi modele cu emisii zero până în 2035, deoarece cel mai mare producător auto din lume respectă regulile mai stricte privind emisiile din regiune.

Compania, deși pionier în producția de mașini hibrid, precum legendarul Prius, s-a mișcat foarte lent pe piața electrică, căreia nu-i acordă 100% încredere și are un singur model lansat, SUV-ul bZ4X.

Până în 2030, cel puțin jumătate din mixul de modele Toyota va avea emisii zero, inclusiv vehicule electrice (EV) și mașini cu celule de combustibil pe hidrogen, precum Mirai, a spus Toyota.

Spre deosebire de unele companii auto, Toyota nu s-a angajat să abandoneze complet mașinile pe benzină, argumentând că unele regiuni nu sunt încă pregătite pentru trecerea la vehiculele electrice sau la alte tehnologii de propulsie alternative.

Toyota a spus că vânzările de vehicule electrificate, cum ar fi vehiculele electrice și mașinile hibride, o vor ajuta să extindă vânzările de vehicule în regiune la aproximativ 1,3 milioane de unități în 2022, de la 1,07 milioane în acest an.

Sursa foto: Toyota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *