Tranzacția prin care Cemacon, parte a Grupului Pavăl Holding, preia compania Euro Cărămida, autorizată de Consiliul Concurenței

cemacon fabrica

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Cemacon, parte a Grupului Pavăl Holding, intenţionează să preia compania Euro Cărămida, potrivit unui comunicat de presă.

Cele două companii sunt, în principal, producători de blocuri ceramice. În urma analizei efectuate, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Producătorul de materiale de construcții Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, a înregistrat în primul trimestru al anului 2023 o cifră de afaceri de 47,22 milioane lei și un rezultat net de 12,78 milioane lei menținând rata profitabilității peste 27%, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Analize Economedia

Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2

Compania spune că toate aceste rezultate au venit într-un context economic destul de dificil de anticipat, cu multe modificări în zona de resurse energetice, creșterea dobânzilor și o inflație generalizată.

„Liniile de productie au operat la capacitate, neexistând întreruperi majore ale fluxului de producție, ceea ce a permis obținerea unor sinergii operaționale semnificative, cu impact direct in costul de producție și în profitabilitatea companiei”, potrivit datelor de la BVB.

Activele nete ale companiei înregistrau o creștere de 5% în primul trimestru din 2023, față de finalul anului 2022 cumulând 386 milioane lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: